• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Üniversite Tavsiyeleri

Hüseyin Gök

   Sınavıydı, dershanesiydi, lisesiydi derken koskoca yılları tükettiniz. Artık önünüzde yepyeni bir yol, size açılan yepyeni bir kapı var.  Belki 2, belki 4, belki de daha uzun yıllar boyunca üniversite eğitimiyle meşgul olacaksınız. Çok uzun ve yorucu gibi görünen bu yıllar, eminiz ki üniversite bittikten sonra imrenerek, özlemle andığınız yıllar olacak.

  İşte üniversitede okurken keyif almanızı sağlayacak öneriler !

 Önyargılarınızı Bir Kenara Bırakın

  Çevrenizde okulunuzu, bölümünüzü eleştiren, kafa karıştırmaya ve sinir bozmaya yemin etmiş onlarca insan göreceksiniz. ‘Öğretmenlik mi okuyorsun, ay yazık sana' yahut 'Atama imkanınız nasıl, atanabilecek misin bir yere?' gibi sinir bozucu cümlelerle karşılaşmanız olası. Necmettin Erbakan Üniversitesi Konya'da mı?' ya da Necmettin diye bir üniversite mi varmış?' gibi sözler de duyduklarımız arasında en popüler cümlelerden.

   Kulaktan dolma sözlerle konuşan insanlara yalnızca gülüp geçin. Unutmayın ki, üniversitede yapılacak en hayırlı iş kendini geliştirmektir. Kendini geliştiren bir insanın bölümü ya da okulu ne olursa olsun, yolu her daim açıktır.

 Panoları, Sosyal Medyayı Takip Edin

  Öğrenci Konseyi, Topluluklar ve Fakülte birimleri ile ilgili adresleri sık sık takip edin. Bu saya de yeniliklerden ve faaliyetlerden haberdar olun. Konferansları, etkinlikleri, duyuruları kaçırmayın, ilgili olduğunuz konudaki etkinliklere sıklıkla katılmaya çalışın

 

Topluluklara Katılın

Üniversite, bilim yuvası olmasının yanı sıra kültür ve sanat da üretilen kurumlardır. Hobileriniz ve zevkleriniz doğrultusunda topluluklara katılın. Sinema, Tiyatro, Müzik... Unutmayın topluluklarda geçireceğiniz vakit, geriye dönüp baktığınızda her daim keyifle hatırlayacağınız anılarla dolu olacaktır. Bir şeyler üretmenin verdiği haz da cabası !

 Her Daim Üretken Olun

  İnsana pek az şey bir eser ortaya koymanın verdiği hazzı verebilir. Üniversite yıllarında ortaya konan emek, çıkan ürün emin olun tadından yenmez. Topluluklarda ya da akademik alanda bir şeyler üretin. Bir şiir yazın, konferanslara katılın bir şarkı besteleyin ya da sadece gelecek hakkında hayal kurun...

 Sosyal Olun

   Üniversite hayatından keyif almanın belki de en önemli yanı sosyal bir öğrenci olabilmektir. E tabi bu demek değil vizelere hiç çalışmayın.. Derslerle, sosyalliğiniz arasında bir denge kurun. Öğrenciliğiniz ne yalnızca ders çalışmakla ne de yıl uzatmakla geçsin.

Sağlıcakla kalın…

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00