• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Muharrem Sucu Turnuvası!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil’de köyler arası turnuvalar her yıl ilgi görüyor. Önceki Yıllarda Turnuvanın Tamamlandığı pek rastlanan bir durum değildi.

Fakat son yıllarda Başkan Alçay’ın spor alanında ilçeye yaptığı yatırımlar ve devletin sporu desteklemesi ile birlikte Eskil’de Futbol ve Taekwondo ön plana çıkmaya başladı.

Şunu açık yüreklilikle belirtebilirim ki Taekwondo Futbolun önünde geçti. Taekwondo’nun İlçemizde Futbolun önüne geçmesinde en önemli etken Eczacılık yapan Taekwondo antrenörü Ömer Atuğ’dur. Ömer Hoca önce temelini attı, daha sonra madalyalar gelmeye başladı. Eskil’i bu alanda isim yaptı. Burada yapılması gereken bu spora destek verilmelidir.

Nasıl mı?

Sosyal Medya’da turnuvada birinci, ikinci, üçüncü ve centilmen takıma verilecek para ödülü tartışılıyor. Genel olarak para ödülüne karşı bir duruş var. Bana göre şu olabilir tüm takımlar ortak bir karar alıp imzalayarak bu para ödülleri taekwondo’ya yatırım yapılabilir.

Dedim ya spor ’un futbolunu severiz. Eskil Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen ve ilçe halkı arasında kaynaşmaya sebep olan köyler arası turnuvaya 05 Ocak tarihinde geçirdiği elim kaza neticesinde Eskil'i yasa boğan Muharrem Sucu'nun anısına, Muharrem Sucu ismiyle gerçekleştirilecek. 

Konu ile ilgili olarak Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, bir açıklama yapmış Başkan Alçay açıklamasında  "Merhum Muharrem Sucu ilçemize özverili şekilde hizmet etmiş. Değerli bir kardeşimizdi, kendisini genç yaşta kaybetmenin acısını hep birlikte yaşadık. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın Sucu'nun hiç şüphesiz önemli bir özelliği de toplumun her kesimiyle sağlıklı iletişim kurmasıydı. Kendisi Eskil'de bulunduğu sürece turnuvalarda yer aldı. Gençlerimizle birlikte ter döktü. Bu seneki turnuvayı Merhum Müdürümüzün adına gerçekleştiriyoruz. İnşallah turnuvamızda centilmence, dostça maçlara sahne olur." demiş. Başkanı bu duyarlılığından dolayı kutluyorum.

Güzel bir düşünce Müdürümüz Eskil tarafından sevilen sayılan birisi idi. Bu kapsamda böyle bir turnuvaya Muharrem Sucu ismi veriliyor ise Aile bireyleri açılış maçına ve şampiyonluk maçına getirtilmesi hoş bir uygulama olur.

Diğer taraftan turnuva ile ilgili olarak sosyal medya’da Sayın Recep Çelen hocanın yaptığı bir açıklama dikkatimi çekti. Açılış maçına ben bir 45 yaş üstü takım getireyim, Eskil’den de 45 yaş üstü bir takım çıksın açılışı biz yapalım fikri bana güzel bir fikir olarak görüyorum.

Sonuç olarak turnuvayı her zaman destekleyen biri olarak İsminin de “Muharrem Sucu Turnuvası” olması sebebiyle turnuvada oynayacak takımlarında sayın müdürümüzün hatırına,

Kavga yok!

Baskı yok!

Küfür hakaret yok!

 Kısaca turnuvanın saygı sevgi ve kardeşlik çerçevesi içerisinde birleştirici örnek bir turnuva olmalıdır.

Turnuvaya katılacak takımlara şimdiden başarıları diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00