• BIST 10083.9
  • Altın 2433.921
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.8482
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

Mekke’nin Fethi Programı!

Mustafa BOZDAĞ

2015 Yılının Son Gününde Eskil’de düzenlenen 2 ayrı Mekke’nin fethi programı için Eskil’e gittik.

Burada birçok kurumumuzu ve Esnafımızı ziyaret etme fırsatı bulduk. Şunu açık yüreklilikle söyleyin bu gün sabahtan akşama kadar Eskil’i uzun uzun gezme fırsatı buldum. Bundan’da oldukça mutlu oldum.

Hava o gün oldukça soğuktu. Hatta Konya’ya dönüşümüz kar ve buzlanmadan dolayı oldukça zor oldu. 

Programlar başladı. Havanın oldukça soğuk olmasına rağmen her iki programa da ciddi katılımlar oldu. Bu iki programın aynı anda düzenlenmesi bile Eskil Açısından sevindirici bir gelişmedir.

Şüphesiz burada bir gerçek var Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ilk seçilir seçilmez çok amaçlı Düğün Salonunu yaptı. Bakıyoruz ki bugün o düğün salonu yetmiyor. Eskil 2. Bir salona ihtiyaç duyuyor konumuna geldi.

Kısaca Eskil’de kültürel programlar tutuyor. Yapılan bütün kültürel programlara yoğun ilgi oluyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri Eskil’in 90 yayla ve köyünün hemen hemen birbirlerini tanıyor olması bunda en büyük etkenlerden birisidir.

Hem eskil Belediyesinin Hem de Anadolu Gençlik Derneğinin Programlarını izledim.

Eskil Belediyesinin programında;

İlk olarak 2010 dünya Kuran okuma yarışma birincisi hafız Ali Tel dinleyenleri adeta mest etti. Etkilenmemek elde değildi.

 Ardından Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar Mekke’nin Fethini anlattı. Müftü Beyin konuşması oldukça uzun sürdü. Ardından Tasavvuf sanatçısı Hasan Dursun güzel ilahileri ile dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

Başkan Niyazi Alçay bir konuşma yaptı. Başkan Alçay kısaca Fethin önemine vurgu yaparak bu güzel günde havanın soğuk olmasına rağmen katılım yapan halka teşekkür etti. Bizde bu güzel programdan dolayı sayın başkanımızı ve Eskil Belediyesi çalışanlarını tebrik ediyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği Programında ise;

Şüphesiz onlar bir dernek belki belediye kadar gücü yok ama özverili bir ekibi var Başkan Mahmut Özgiray ve Veli Batur özverili çalışmaları ile bir çok etkinlik düzenlediler. Bu programdan benim en çok ilgimi çeken destek amaçlı oluşturulan reklam brandaları oldu. Bir çok esnaf kardeşimiz programa destek olsun diye reklam brandası yaptırmışlar o da salona ayrı bir hava katmış Buradan ’da AGD eskil şube başkanı Mahmut Özgiray’ı ve ekibini tebrik ediyorum.

Müdürümüz Üzdü!

Eskil İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muharrem sucu Elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı.

Müdürümüzün vefat haberini aldıktan sonra yüzlerce Eskilli sosyal medya hesaplarından baş sağlığı mesajı yayınladılar. Gecenin geç saatlerinde başkan Alçay’ın Müdürümüzün Cenazesi için Otobüs kaldıracaklarını duyurdu.

Müdürümüzün Cenazesine İlçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız, Eşmekaya belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz, kurum amirlerimiz, muhtarlarımız, STK’lar, arkadaşları ve Eskil halkı vardı. Eskil halkının ne kadar AHDE Vefalı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Tam bu yazı yazarken Kaymakamımız Mustafa İlhan’ın Sayın Müdürümüz için yazdığı şiiri okudum. Oldukça duygulandım. Kaymakamımız açısından şüphesiz biraz daha zordu. Çünkü sayın müdürümüz Muharrem Bey aynı zamanda Sayın İlhan’ın hemşerisi idi. Bunu ’da yazdığı duygusal şiir yazarak gösterdi.

Sonuç Olarak Müdürümüz Muharrem Bey Bizi oldukça üzdü. Sevgili Müdürüm Mekanın cennet Olsun. Buradan Ailesi ve Yakınlarına baş sağlığı diliyorum 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00