• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Marangoz Zeki Amca!

Mustafa BOZDAĞ

Son bir haftada Aksaray'ın her tarafı tanıtım günü oldu. Yerel Basın ve ulusal basında çok geniş bir yankı buldu. Baksanıza ilimizin tanınmış Gazetecilerinden Erdoğan Kaya 3 kez yazmasına rağmen 3 üncü yazısının sonunda "Yazmayı unuttuklarım da beni bağışlasınlar, kesinlikle kasıt yok." diyor. Bende malumunuz bu konu ile ilgili bir yazı yazmıştım. Demek ki muhteşem bir tanıtım olmuş Bir önceki yazımda çok kısa geçiştirdiğim. Teşekkür olayına gelmek istiyorum.

 

Bu organizasyonun Düzenlenmesinde;

Başta Aksaray Valisi Selami Altınok'a

Aksaray’a Milletvekilleri Alirıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz'e,

Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş'a

Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY'a

Eşmekaya Belediye Başkanı Mustafa Gazi Eşmekaya'ya,

Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç'a

MHP Eskil Belediye Başkan Aday Adayı Gazeteci Hilmi YOL'a (o çektiği güzel Tuz gölü resmi için ayrı bir teşekkür daha)

İlçe Tarım Müdürü Harun Arık ‘a,

İlçemizin Göz bebeği Marongoz Zeki Satıcı amcama ve değerli eşine, (bu konuya aşağıda daha ayrıntılı bir şekilde deyinecem)    

Deneyimli Muhtarımız Kemal Tura’ya

Eskil Belediyesi işletme ve İştirakler Müdürü Muhammet Cirit'e

Eskil Belediyesi Yazı işleri Müdürü Hasan Gök’e  

Halk eğitim Müdür yardımcısı Tuncay Altan'a,

Eskil İlçe Müftülüğünden Çapan Arık’a

Behlül Sevim,

İbrahim Eşmekaya,

Öğretmen Veli Serkan Kömür ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bende aynı cümleyi kullanmak istiyorum "Yazmayı unuttuklarım da beni bağışlasınlar, kesinlikle kasıt yok." İlçemizi tanıtımı için güzel bir stant hazırlanmış. güzel bir tanıtım yapılmıştır.

 

*****************      ****************        ***********

Gelelim yazımızın ikinci kısımına Marongoz Zeki Satıcı amcama Bu tanıtımda Eskil yeni bir tanıtım materyali keşfetti. Bu tanıtım materyali Eskil ilçemizde uzun yıllardır Marangozluk yapan zeki usta (zeki Satıcı) son yıllarda yaptığı minyatür eserler ilçemizde  tanınan zeki amca içinde büyük bir fırsat doğdu. Hem kendi yeteneklerini hemde Eskilimiz güzel bir şekilde tanıttı. Bu tanıtımdan dolayı kendisine Çok teşekkür ediyorum. Burada Eskil olarak Zeki amcanın kıymetini bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Tanıtımla ilgili bir özeleştiri yapmak istiyorum. Tanıtımda tanıtım materyalleri çok önemlidir.  Bir materyalinin tanıtım unsuru olabilmesi için sürekli olması gerekir diye düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi düşüncem  Burada zeki amcanın yaptıkları bir tanıtımlık mı? Yoksa sürekli mi olacak? Bence sürekli olması gerekir.  Neden zeki amcanın yaptığı yapıtlar bir Kütahya çinisi gibi olmasın neden turistlik bir malzeme olmasın neden eskil için bir gelir kaynağı olmasın zeki amcanın yaptıklarına bakanlar hayran kalıyor, milletvekilleri hayran kalıyor ziyaret eden herkes ilgiyle izliyor demek ki sevgili zeki amcamda bu işi iyi biliyor ve  güzel yapıyor.  Zeki amca ile ilgili yaptığı eserleri ile Eskilde bir sergi açılabilir. Yada zeki amca bunu düzenlenen eğitimlerle başkalarına öğretebilir öğretmeli de Allah korusun zeki amcaya bir şey olur bu dünyadan giderse zeki amcanın yaptıkları tanıtım materyali olmaktan çıkar.  

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00