• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Kurumsallaşma ve Eskil?

Mustafa BOZDAĞ

Kurumsallaşma; bir kurumun faaliyetlerini kişilere endeksli olmadan sürdürebilmesi ve geliştirebilmesi olarak tanımlanabilir. Kısaca önemli görevlerde insanın olmayacağı değil, onlar olmadığında aksama yaşanmadan her şeyin kaldığı yerden devam ettirilebilmesidir.

Daha önceki yıllarda  Eskil Kurumsallaşıyor diye bir yazı yazmıştım. Yine bugünde Eskil’de Kurumsallaşma ne durumda bu konuyu bir kez daha gündeme getirelim. Daha önceki yazılarımda TUİK verilerine göre “Gelecekte Eskil Aksaray'ın en büyük ilçesi olacak” demiştim. Yine tekrarlıyorum Aksaray’ın gelecekte en büyük ilçesi Eskil olacak. Bunu hızlandıran adımlar geçen 10 yıllık dönemde temelleri atıldı. Şimdi ise inşaatını bitirme zamanın geldiğini düşünüyorum.

Geçen 10 Yıllık donemde Eskil’e kurumsallaşma adına ciddi adımlar atıldı. Birçok hizmet Eskil’de sunulmaya başlandı.

Bunun ile ilgili olarak;

Zamanın birinde bir hocamı ziyaret ettim. Konuşmamızda Eğitim ve Eskil’de Lise konusu açıldı. Mustafa Ben yıllarca Eskil’de yaşadım, Eskil’in eğitiminde görev yaptım.  Eskilin bende yeri çok farklı sürekli olarak takip ediyorum bana göre Eskil’in TÜRKİYE genelinde Adından söz ettirebileceği “GÜÇLÜ BİR LİSEYE ”ihtiyacı var dedi.  Güçlü lise biliyorsunuz günümüzde “Fen lisesi”, Hocamın Bu sözüne %100 katılıyor. Özellikle Lise Eğitiminin Eskil’de güçlendirilmesi ve güçlü bir kadro kurulması gerekir. Gerektiğini düşünüyorum.

Kaymakam Hanım sosyal ve kurumsallaşmaya önem veren bir profil çiziyor. Eskilimizi köy köy yayla yayla gezip sorunları yerinde tespit ederek çözüm arıyor.

Son olarak Eskil Belediyesi;

Eskil ve Türkiye genelindeki hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde bir kurum Eleştirilecekse ilk sırada mutlaka belediye çıkar. 2014 Seçiminden 6 ay önce Eskil Ziyaretimde Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay’la Eski Belediye Binasının önündeki çay bahçesinde bir görüşmemiz oldu. Burada sayın başkan bana Mustafa Eğer Allah bana bir dönem daha nasip ederse bir sonraki dönem Kurumsallaşma önceliğim olacak demişti. Evet şu an imkanlar dâhilinde Eskil Belediyesinin kurumsallaştığını görüyorum.  Fakat tam olarak kurumsallaştı diyemem Başkan Alçay çok az adamla çok iş prensibinden dolayı aksamalar oldu. Necati Başkan Yıllar sonra geçen hafta içerisinde tekrar Eskil Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu. İnşallah Eskilimiz adına hayırlı olur. Necati Başkan kurumsallaşmaya önem verirse Eskile hizmet dönüşünün daha hızlı olacağını düşünüyorum. Belediyenin web sayfasının daha güncel ve etkin hizmetler sunulması için bir çalışma yapılmalı. Halkımız su parasını bile kredi kartı ile Eskil Belediyesinin internet sitesi üzerinden hem borcunu görmeli hemde ödeyebilmeli, evlenme müracaatları, Belediyeye ödemesi gereken her türlü ücreti hem görmeli hemde ödeyebilmeli bunları bir eleştiri olarak değil bir öneri olarak sunuyorum.

Aynı şekilde kaymakamlığın ve Beldemiz Eşmekaya’nın sitesi de çok fonksiyonlu ve güncel olması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak Eskil’in gelişimi ve kurumsallaşması için  yeni bir çalışma yapılmasının faydalı olacağı kanaatindeyim. Yeni başkanlarımıza görev süreleri boyunca başarılar dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00