• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Kurban Bayramı!

Mustafa BOZDAĞ

İslam Dinin 5 Temel şartlarından biridir. Kurban Kesmek, bu vesile ile Dini bayramlarımızdan Kurban Bayramını daha icra edeceğiz.

Peygamberimizin Hicretinin ikinci yılından itibaren kutlanmaktadır. Kurban Bayramında, dinimizce, gerekli vasıfları taşıyanların kurban kesmesi vaciptir.

Bizler Bayramı icra edeceği bu günlerde Dünya gündeminin yoğun olduğu, savaşların, silahların, karışıklığın yoğun yaşandığı, ülkemizde de Terör olaylarının tırmandığı günlere rast gelmesi, Dilerim ki insanlar bu coğrafyada yaşayanlar bayramı ağız tadıyla, korkusuz, can güvenliği içinde ve gönüllerince yaşarlar.

Kurban Bayramının en dikkat çekici yanı, kurban etinin eşe, dosta, fakire fukaraya dağıtılması ve bu sayede hem dostluğun hem de insanların paylaşmasının sağlanması, bunun sonucu  sosyal ve ekonomik olarak toplumda güzel bir paylaşım ve kardeşlik ortamının doğmasıdır.

Belki de eti çok az sofralarında bulanlar bu sayede daha fazla et yeme olanağına kavuşacaklardır. Bunun bir paylaşma, yardım, eşi dostu gözetme, hatırlama ortamında gerçekleşmesi de ayrı bir önem taşıyor. Kurban etinin sadece fakirlere değil, eşe dosta, akrabaya verilmesi de değer verme, hatırlama gibi kutsal, güzel ve değerli amaçlar taşımaktadır. Bu açıdan da sevindirici ve hoş bir gelenek ve adettir.

Bayramlarda, iç huzuru, sevinç, eşi dostu görmenin yarattığı mutluluk duyguları yoğun olarak yaşanmalıdır. Hani günümüzde “nerede o eski bayramlar” diyenlere, bu günlerin de çocuk mutluluğu ve sevinci içinde geçmesine engel nedir? diye sormak istiyorum.  İstersek her türlü ön yargıyı kaldırarak, bayram günlerinin bayram gibi sevinç içinde geçmesini becerebiliriz. Bunu yapmamız için hiçbir engel yoktur. Dargın olduklarımız ile barışabilir, kızdıklarımızı affedebiliriz. Çünkü bunun için bir sebebimiz var, Bayram…

İşte onun için, önce bayramı, iyi anlamalı, iyi değerlendirmeli, sevgi dolu ve huzur içinde; yaşadığımız ortam ne olursa olsun, dini duygular içinde, çocuğumuzla, çoluğumuzla etrafımıza örnek olarak, barışı, kardeşliği, güzellikleri, hoş görüyü öne çıkararak özellikle büyüklerin buna örnek olmasıyla inşallah başarabiliriz. Sonradan pişmanlık duyacağınız bu günleri maalesef geri gelmez. Daha henüz bayrama girmedik Ama siz bu satırları ne zaman okursunuz bilemem.

İŞTE SİZE YEPYENİ BİR FIRSAT

Bu fırsat hepimiz için, ailelerimiz için kendimiz ve yaşadığımız dünyamızın geleceği için. Bayramlaşırken, kurban kesilirken, yemek yerken bir araya geldiğiniz sevdiklerinizle daha da yakınlaşabilirsiniz. Tıpkı internette yaptığınız sörf gibi, cep telefonunuzla mesajlaştığınız dostlarınız gibi ailenizle de mükemmel bir diyalog kurabilir ve ilerleyen yıllarda sevgiye doymuş insanlar gibi Unutmayın; AİLENİZE verebileceğiniz en güzel hediye, yüzünüzde mutlu bir gülücük, saygı ve bağlılıktır zaman sevgilerin en sıcağıyla sarılacağınızı hissedeceksiniz. Her gününüzün bayram tadında geçmesini temenni eder "Ya Rabbi, İbrahim aleyhi selamın kurbanını kabul ettiğin gibi, bizimde kurbanımızı da kabul eyle" 

Başta tüm İslam Alemi olmak üzere Tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutlar Etin tadını fazla kaçırmamanız temennisiyle…

 Herkese İyi bayramlar dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00