• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Kültürümüzün Mihenk Taşları

Kültürümüzün Mihenk Taşları
Kültürümüzün Mihenk Taşları

                 Maddi bir karşılık beklemeden başkalarına yardım etmek gibi ulvi ve fevkaladebir düşüncenin sonucu olan vakıflar yıllardan beri ülkemizde büyük bir değerkazanmış sosyal ve ekonomik hayat üzerinde derin tesirleri olmuşmüesseselerdir. İnsanın özünde var olan yardımlaşma hissi şüphesiz ki insanlıktarihi kadar eskidir.

 

              Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanması insanların iyi ve kötügünde omuz omuza olması sevgi ve saygının esas olduğu bir toplum için vakıflaraihtiyacımız vardır. Vakıf kişilerin mallarını kendi mülkiyetlerinden çıkarıpinsanlığın yararına tahsis etmeleridir. Vakıflar; insanları eğiten okul,muhtacı doyuran aşevi, yorgunu dinlendiren misafirhane, yoksulu hatta kanadıkırık kuşları tedavi eden hastane, yetimi barındıran yurttur, insana hizmettir.Bugün belediyelerin yaptığı hizmetler Osmanlı Medeniyeti’nde ki şehirlerimizdeumumiyetle vakıflar yoluyla gerçekleşmiştir. Memleketin inşa sürecinde etkiliolduğu gibi manevi yönüyle toplumu birleştirici ve sorun çözmeye yönelikkuruluşlardır. Vakıflar Genel Müdürlüğü son yıllarda gerçekleştirdiği büyükhizmetlerle takdire şayan kurum haline gelip ecdadımızın emanetine çok güzelsahip çıkmıştır. Bu önemli bir başarıdır.

 

               Bende bütün kalbimle böylesine değerli hizmetleri yürüten vakıflarıyaşatmak için canla başla çalışan vakıflar camiasını kutluyorum. Bu tarihivazifenin ve hayırlı hizmetlerin coşku ile değerlendirilmesini diliyor vakıflarhaftasını kutluyorum, dedi.

 

 

                                                                                              Haluk Şahin YAZGI

                                                                                           AK PARTİ AKSARAY

    BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00