• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kültür merkezi karşısınada üst Geçit yapıldı

Kültür merkezi karşısınada üst Geçit yapıldı
Kültür merkezi karşısınada üst Geçit yapıldı

AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta Terminal yolu ve Kültür Merkezi karşısına yapılanüst geçitleri incelerken yaptığı açıklamada vatandaşların mutlaka buralarıkullanmaları çağrısında bulundu.

Karayollarıbölge müdürü Mahmut Yıldız ile birlikte çalışmaları denetleyen Başkan NevzatPalta yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Aksaray kültür merkezimizin karşıtarafa bağlayan bir üst geçitte şu anda imalatı yapıldı. Karayollarımıztarafından. İnşallah şu elektrik direkleri var. Onlarda medaş tarafındanalındıktan sonra hizmete inşallah kısa bir süre içerisinde sunmuş olacağız.Bunu özellikle buraya istememizin sebebi de bu iki bölgeyi birbirine bağlamamızgerekiyordu.

Özelliklekültür merkezi karşı tarafa bağlanması açısından veya karşı taraftakiinsanlarımızın bu taraftaki geçişlerini sağlamak için burası uygun bir mekânolarak değerlendirildi. İnşallah güzel hizmet yapar. Tekrar ediyorum bunlargeçilmesi için yapılan şeyler. Yoksa eğer kullanılmadığı zaman hiçbir anlamıyok. Paranın pulunda hiçbir değer de ortaya kalmamış oluyor. O açıdan hemşerilerimizincan güvenliği açısından çoluğun çocuğun can güvenliği açısından kendisinin decan güvenliği açısından özellikle bu üst geçitleri kullanması gerekir diyedüşünüyorum. İnşallah Aksaray’ımıza hayırlı olur. Kazasız belasız bir şekildebu geçişler sağlanmış olur. Ben teşekkür ediyorum, emeği geçen karayollarımızbu işin başında. Hayırlı olsun diyorum” .

Terminalyolu üzerindeki üst geçitten de bahseden başkan Nevzat Palta burayla ilgili deşu görüşlere yer verdi “Geçen sene hepimizi üzen çok feci bir kaza sonucundaaslında daha önce kararını almıştık ama hızlandırıldı. Çünkü daha önce bundanbelirli bir süre önce burada bir üst geçitle ilgili konuşmuştuk. Bölgemüdürümüzle sayın valimizle konuştuk. Fakat tabii ki bu işler bir anda olmuyor.İhale süreci yatırım programına alma fakat daha sonra kazanın olması ileberaber o zamanda öğrencilerimiz geldiler rektör beyle görüştük ve ben şu sözüverdim. Evet, burası kara yollarına ait. Bunu biz karayolları ile daha öncegörüştük. Burayı köprü yapımı için karar alındı. Fakat her halükardakarayolları yapacak. Velev ki azda bir ihtimal olsa da karayolları yapamazsabiz yapacağız diye bunun sözünü vermiştik. Ama sağ olsun şu anda 450.000 TLgibi eski parayla 450 milyar çok güzel ileri teknoloji ile yapılmış galvanizkaplamalı pasa karşı dayanıklı güzel bir üst geçit şu anda yapılmış oldu. Benhayırlı uğurlu olsun diyorum. Hakikaten burada özellikle teşekkür ediyorum.Bizlerde mahcup edilmedi. Çünkü bizde bu sözü vermiştik. Ama şu anda güzel birköprü şehrimize kazandırılmış oldu.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00