• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Köyler şehirleri aratmıyor..

Köyler şehirleri aratmıyor..
Köyler şehirleri aratmıyor..

Köylerde yaşayan çocuklar şehir merkezlerinde ki oyun parklarına özlem duymasın diye İl Özel İdaresi tarafından köy meydanlarına oyun ve dinlenme alanları yapılıyor.   

         Köylerimizde yaşayan çocuklarımızın da şehirdeki çocuklar gibi oynayıp eğlenebilecekleri ortamlar oluşturmak amacıyla Aksaray İl Özel İdaresi'nce köylerimize çocuk oyun parkları yapılmaya devam edilmektedir.               

        Aksaray  İl Özel İdaresi, kırsal kesimde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarında da köylere oyun parkları kurmaya devam ediyor. Özellikle çocuklar tarafından büyük bir sevinçle karşılanan bu  çalışmaya göre; İl Özel İdaresinin hizmet  sınırları içerisinde yer alan ve nüfus yoğunlukları dikkate alınarak  köylere oyun parkları kuruldu. 2013 yılı itibariyle 30 köyde faaliyete geçirilen oyun parkında tahterevalliden, kaydıraklara, salıncaklardan, oturma gruplarına kadar birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca sayın vekillerimizin özel ilgileriyle ödeneği Özel Çevre Koruma Kurumu Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanan 13 köye daha oyun parkı yapılması kararlaştırılmış olup, ihale aşamasındadır.

           Kırsal kesimlerdeki yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çok ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ‘’köyleri güzelleştirmeye devam edeceklerini ve Şehirde yaşayan insanlarımızın faydalandığı bütün sosyal imkanlardan köyde yaşayan insanlarımızda yararlanabilecektir. İl Özel İdaresi olarak sayın valimiz Selami Altınok’un direktifleri doğrultusunda il sınırlarımız içerisindeki köylere; içme suyundan, yollara, köy meydanlarından, parke taşı  ve menfezlere kadar çok yönlü çalışmalarımız devam ederken, kırsal kesimde  yaşayan çocuklarımız için de oyun ve dinlenme alanları oluşturmamız için çok büyük hassasiyet gösteriyor. İl Özel İdaresinin sosyal amaçlı projesi sayesinde çocuklar, kent merkezlerinde ki oyun parklarına özlem duymak yerine kendi köy meydanlarında ki parklarda oynayacak.  Böylece anne ve babalar çocuklarını şehir merkezlerinde ki oyun parklarına götürmek zorunda kalmayacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00