• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Köyler Arası Turnuva

Mustafa BOZDAĞ

Eskil, “Aslında turnuvalara alışkın olanbir bölge” Öncekiyıllarda dönem dönem köyler arası turnuvalar düzenlenmiş, Her dönemdedüzenlenen turnuvalarda oldukça ilgi görmüştü. “Ama ne yazık ki devamlılığını getirme konusunda problemler oldu.”Bu da spor anlamında Eskil’in ilerleyememesine sebep oldu diyebilirim.

Turnuva denilince,Eskil ve bölge insanının içinde bir heyecan uyanır. Bugünlerde Eskil sportif faaliyetlerde adından sıkça söz ettiriyor. Bunda En büyük pay sahibi EskilKaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü diyebiliriz.

Eskil Kaymakamlığı, EskilGençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü son dönemdeki faaliyetlerini kısacaözetlersek;

 Kurumları arası Futbol turnuvası,

Tekvando sporu,

Atletizm sporu,

Masa tenisi sporu,

İlçeler Arası Halı saha Futbol Turnuvasıbu da en önemlisi diyebiliriz.

Tabi, bunlar ilçemizaçısında önemli gelişme Eskil’li Spor’u seviyor, Spor için tesisleşme konusundaciddi yatırımlar yapılmış, sporun yapılması için hiçbir engel kalmamış,dolayısıyla bu tip faaliyetlerin başlaması da ilçemizde büyük bir heyecanuyandırmıştır.

Şu ana kadardüzenlenen turnuvalar kamu kurumlarına yönelik olmasıyla ön plana çıkmıştır.Güzel bir düşünce görev yapan memur için bir sosyal aktivite olarakdüşünüldüğünde mükemmel diyebilirim. Turnuvalar, devamlılığın sağlanması adınabaşlangıç olmalı, Ama Eskilliyi daha çok heyecanlandıracak olan Köyler arası turnuva tekrar düzenlenmeli, Eskilgücü’neyeni yetenekler keşfedilmelidir. 

Buradan Eskil İlçeKaymakamı Sayın Mustafa İlhan ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürüİbrahim Irmaktan Eskilli sporseverler adına uygun zamanda Köylerarası turnuva düzenlemelerini ümit ediyorum.

Son olarak Eskil İlçeKaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafındanorganize edilen ‘Bahar Şenliği’İlçeler arası kamu çalışanları Halı Saha Futbol Turnuvasında Gülağaç karşısındakıran kırana geçen ve oldukça çekişmeye sahne olan bir maç sonunda Finale ÇıkanEskil ekibini, ve Rakibi Ortaköy ekibini  kutluyorum. Bugün akşam oynanacak olan Final maçından da şampiyonlukladönmelerini, İlçemize bir sevinç yaşatmalarını bekliyoruz. Bu sportifhareketliliğin yaşanması konusunda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00