• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kemerhisarlı Kadınlardan Sergi

Kemerhisarlı Kadınlardan Sergi
Kemerhisarlı Kadınlardan Sergi

Bor İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından Kemerhisar Beldesinde düzenlenen dikiş nakış kurslarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserler açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

Kemerhisar Beldesi Belediye Binası altında açılan sergiye Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Garnizon Komutanı İkmal Kd. Alb. Fatih Dağlı, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor Halk Eğitim Müdürü Nevzat Çağlı, Bor Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kursiyerlerden Eylem İnceler yaptığı konuşmada; “Zor şartlar altında sıkılan ve bunalan biz kadınların bir araya gelerek hayatımızın en önemli unsuru olan zamanımızı verimli bir şekilde değerlendirmek isteriz. Çünkü insan yaşamında boş zaman diye bir an olmamalıdır. Her dakikamızı değerlendirmemiz önemlidir. Kurs süresince becerilerimiz yanında hayata bakış açımızda değişti. Aldığımız kurs sayesinde yeni bir sosyal çevre ve yeni arkadaşlar edindik. Bu bağlamda kendimize olan öz güvenimizde arttı. Kurs süresince güzel dostluklar edindik. Monoton hayatımızda değişiklik oldu. Bize bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şit Ural “Halk Eğitimin alanı toplum kadar geniş hayat kadar çeşitlidir. Bu manada halk eğitimi bir lüks değil fertlerin mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir. Müdürlüğümüz tarafından Kemerhisar’da birçok kurs açılmıştır. Bu gün burada el emeği göz nuru dikiş nakış kursunu tamamlamış bulunuyoruz. Kişilerin hayat boyu eğitimi için önemli olan bu tür kurslar bundan sonrada devam edecektir. Boş zamanları değerlendirme ve aile ekonomisine katkı sağlayacak bu tür kurslar devam edecektir” dedi.

KEMERHİSAR’IN TURİZM POTANSİYELİ ARTTIRILMALIDIR

Bu gün burada Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş Nakış kursunun yılsonu sergisine katılmaktan mutluluk duyuyoruz diyen Bor Kaymakamı Abdullah Küçük “Gönül ister ki bu üretilen el emeği göz nuru nakışların ekonomiye döndürülmesi mümkün olabilsin. Bunun için öncelikle Kemerhisar Beldemizin daha iyi tanıtılıp Turizm potansiyeli hayata geçirilmesi gerekiyor. Binlerce yıllık tarihi iler Kemerler, sadece Kemerhisar’ın değil Orta Anadolu’nun hatta Türkiye’nin önemli bir değeridir. Bu önemlilik Turizm potansiyelini hayata geçirmekle mümkün olabilir. Burada yapılacak olan turizm projeleri ile ileride Kemerhisarlı vatandaşlarımızın da aile ekonomilerine katkı bekliyoruz. Halk Eğitim Merkezlerinde yapılan faaliyetlerle Kültürel değerlerimiz kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır.  Başarılarından dolayı kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Protokol tarafından kursiyerlerin sertifikalarını vermesinin ardından Kaymakamı Abdullah Küçük sergiyi gezerek kadınların ürettiği ürünleri inceledi. Nakışların yapımıyla ilgili Usta Öğretici Vildan Konak’tan bilgiler aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00