• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kazalar’ın sebebi Denetim eksikliği mi?

Mustafa BOZDAĞ

Aksaray Konya yolunda kaza dendi mi? Akla Ya Eğrikuyu, Ya Bozcamahmut yada Sultanhanı ismi geliyor…

Geçtiğimiz hafta sonu Sultanhanı’nda acı bir kaza daha yaşadık bu kazada 112 acil servis doktoru ile birlikte 2 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden doktorumuza ve diğer vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun…

Biliyorsunuz Aksaray - Konya yolu Türkiye’nin En düz ve araç trafiği bakımından en yoğun yollarından biri, Ak parti hükümetinin 15000 Km duble yol yapacağız vaadiyle ilk seçimi kazanması ile birlikte Aksaray Konya karayolunda başlayan çalışmalar, O tarihten bugüne kadar devam etmektedir.

Bu dönem içeresinde bu yoldaki çalışma hiç bitmemesi özellikle yol üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşları sıkıntıya neden olsa da Kazalar konusunda Temel sorun sürücülerin Aşırı hızından kaynaklanıyor. Bu aşırı hızın sebebi i bu yol ’un      Türkiye’nin denetimsiz yollarından biri olduğu        Halk tarafından dile getiriliyor.

Konya’dan çık AKBAŞ civarında radar bazen oluyor onun dışında radardan kurtulduktan sonra Aksaray’a kadar istediğin hızla git serbest…

Bu yolda Son 3 yılda olan kazaları bir analiz edilirse Bu yolda Sürücüler açısından dikkat edilmesi gereken nokta Eğirikuyu, Bozcamahmut, Eşmekaya ve Sultanhanı  bölgesidir. Bunu daha öncede söyledim bir kez daha söylüyorum. Özellikle sürücülerin bu bölgede çok daha dikkatli olması gerekmektedir.

Ben bu bölgelerde hiç denetim görmedim ve bu bölgelerde sürekli kazalar oluyor.

Bu bölgede zaman zaman çalışmalar devam ediyor. Ama yine de yetkililer tarafından bu bölgede olan kazalar ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalarının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Pancar sezonu açıldı yol tek şeride düştü

Bölgemizde pancar söküm sezonu başladı. Çiftçilerimiz için iyi ve bereketli sezon geçirmesini diliyorum.

Söküm başladı başlamasında çiftçi tedirgin başladı. Bu tedirginliğin sebebi Sultanhanı bölgesinde yayın yapan sultanhani.gen.tr haber sitesinin de gündeme getirdiği “Pancar sezonu açıldı yol tek şeride düştü” şeklinde bir haber yaptı. Haber’de Sultanhanın’dan Aksaray Tarafına giden yol Sultanhanı jandarma karakolunun önünden itibaren kapatılmış ve 5 kilometre boyunca trafik tek şeritten iki yönlü olarak verilmiş halk buna anlam verememiş oluyor ki sosyal medyada ciddi bir eleştiri yağmuru başlattı. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür.

Sonuç olarak bu yolda bu çalışma yapılacak bizim önerimiz sürücülerin daha dikkatli olmaları, özellikle hız kurallarına uysunlar yetkililerin burada biraz daha hassasiyet ile çalışmaları ve bu yoldaki çalışmaların ivedilikle bitirilmesidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00