• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kaymakam Hanım Örnek Teşkil ediyor!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil Kaymakamlığına atanan 2. Bayan kaymakamımız Kübra Karaalioğlu atanması ile yaptığı çalışmalar ile halkın gözünde takdir topluyor.

Kısa bir süre geçmesine rağmen bir devlet kurumunun idarecisinin bir görevin layıkıyla nasıl yapılmasının en iyi örneğini bizlere gösteriyor. 

Kaymakam Hanım görev süresi içerisinde yaptığı halk tarafından takdir edilen çalışmalarını kısaca bir özetlersek;

1-Yaşlı ve Şehit ailelerini ziyareti; halkı duygulandırdığını söyleyebilirim. Gerçi tüm kaymakamlar şehit ailelerini ziyaret etti. Ama yaşlıları ziyaret ben ilk defa gördüm yada duydum.

2-Köy ve Mahalle ziyaretleri; İzlenimim vakti müsait oldukça köylerimiz ve mahallelerimizi ziyaret ediyor. Halk ile iç içe olup sorunlarını dinleyerek çözüm arıyor.

3-Halk ile Buluşma Günü; Bu tür çalışmalar Halkın gönlünü okşuyor. Niyazi Başkan’da ilk döneminde yaptığı halk ile buluşma toplantısı Niyazi Başkan’a 2. Dönemi için büyük avantaj sağlamıştı. Kaymakam hanımda düzenli olarak halk ile buluşma günleri yapması takdire şayan bir durumdur.

4-Yaptığı Denetimler; sabahın erken saatinde bile işyerlerine sigara denetimi, Polis ekipleri ile yol kontrollerine katılması ceza gerektiren durumlarda kimsenin gözünün yaşına bakmadan cezai müeyyide uygulaması halk tarafından memnuniyet ile karşılanırken canı yananlar ise memnuniyetsizliklerini dillendirmeye çalışıyor.

5-İzinsiz Mera kullanımlarına dur demesi; Eskilimizde yıllardır belli bir kesim devlete ait hazine meralarını(kısaca hayvanların otlak yerlerini) işgal ediyor. Biz bu durumu defalarca dile getirsek te bir çözüm bulunamadı. Kaymakam hanım sağ olsun bunun ile ilgili hazine arazilerinin izinsiz kullanılmaması gerektiğini muhtarlara bir yazı ile tebliğ etti.

6-Eğitime büyük önem vermesi; Kaymakam hanım öğrenci ve çocuk psikolojisinden çok iyi anladığı kesin öğrencilerimiz ile birlikte gezi organizasyonuna kendisi de katılarak öğrencilerimize destek olması öğrenci sorunları ile bire bir ilgilenmesi takdir ediliyor.

Sonuç olarak, bunlar benim izlenimlerim Bende Eskil halkı gibi kaymakam hanımın yaptığı bu güzel çalışmaları takdir ile karşılıyor bu azminden hiç vaz geçmeden Eskil kültürü ve yaşamı için olumsuzluk teşkil eden sorunların üzerine giderek çözüme kavuşturmasını canı gönülde istiyorum.

Allah Yardımcısı olsun…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00