• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Karakucak Greşinin kalbi Aksaray’da attı

Karakucak Greşinin kalbi  Aksaray’da attı
Karakucak Greşinin kalbi Aksaray’da attı

 Her yıl olduğu gibi bu yılda Güreş Ağası seçilen ve ağa kıyafetiylebaşpehlivanlık finalistlerini ve seyircileri selamlayan Başkan Nevzat Palta,dereceye giren güreşçilere çeşitli hediyeler verdi.

 Aksaray-Ihlara Kültür ve TurizmFestivali kapsamında Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 4. GelenekselAksaray Karakucak Güreşleri çok büyük ilgi gördü.  

Aksaray Belediyesi öncülüğündedüzenlenen güreşler, TRT tarafından naklen yayınlanarak Aksaray tüm dünyayatanıtıldı.

Kılıçaslan parkında düzenlenen 4.Geleneksel Aksaray Karakucak Güreşlerine Aksaray Vali Yardımcısı Armağan Önal, AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta, Güreş Federasyonu Temsilcisi Bülent Odabaşı, AkParti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Acar, Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy,Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak veçok sayıda davetli izledi. Güreşlere 10 kategoride toplam 171 sporcu katıldı.

Tüm kategorilerde hem yerel, hem deTürkiye’nin önde gelen pehlivanlarının er meydanına çıktığı güreşleri, çoksayıda vatandaş da büyük bir heyecanla takip etti. TRT tarafından canlı olarakyayınlan güreşlerde Belediye Başkanı Nevzat Palta, yaptığı konuşma ileAksaray’ı canlı yayında anlattı. Güreş Ağası seçilen ve ağa kıyafetiylebaşpehlivanlık finalistleriyle seyircileri selamlayan Nevzat Palta, dereceyegiren güreşçilere çeşitli hediyeler verdi.

TRT Canlı yayınında yapılanyorumlarda, Aksaray Karakucak Güreşleri’nin şimdiden ülkenin önde gelenorganizasyonları arasında yer aldığı vurgulandı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta,burada yaptığı konuşmada, Karakucak güreşlerini düzenlemekten mutlulukduyduklarını söyledi.

Dünya ve Avrupa güreş şampiyonu RızaKayaalp'in programa katılması için etkinlikleri bir hafta uzattıklarını aktaranNevzat Palta, kendisinin burada bulunmasından dolayı mutluluklar duyduğunubelirtti. Başkan Nevzat Palta, Aksaray'da ata sporu güreşin geleneksel halegetirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bunun bu hale gelmesinde RızaKayaalp'ın oldukça önemi vardır. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum.Bizlerde inşallah bu geleneği yavaş yavaş büyüteceğiz. Bu anlamda Üniversite,dostlar ve güreşe gönül vermiş kimselerinde görüşlerini önemsiyoruz. Söylebaktığımız zaman hem Allah'ın Resulü bunu tavsiye etmiş hem de, bizimmilletimize de baktığımızda, Rıza Kayaalp gibi dünyayı titreten insanlar gelipgeçmiştir. Bizler bu anlamda güreşi  tavsiye ediyoruz. İnşallah buarkadaşlarımızdan daha büyük başarılar bekliyorum.” dedi.

4.Aksaray GelenekselKarakucak Güreşlerinde, başpehlivan Belediye Başkanı Nevzat Palta adına güreşenErzurum'dan Savaş Yıldırım oldu

KılıçaslanParkı'nda düzenlenen güreş müsabakalarında, 10 kategoride 171 sporcu katıldı.Güreşte, 55 kiloda Ankara'dan Durali Koçak, 46 kiloda Aksaray'dan İsmail Şimşek,50 kiloda Kahramanmaraş'tan Utku Doğan, 55 kiloda Osmaniye'den Gökhan Zorba, 60kiloda Niğde'den Burhan Altıntaş, 66 kiloda Aksaray'dan Ali Şişik, 74 kilodaKahramanmaraş'tan Nuri Temur, 84 kiloda Erzurum'dan Celal Dağlı ve 96 kilodaYozgat'tan Yusuf Köse birinci oldu.

Erzurum'dan SavaşYıldırım başpehlivan olurken, İstanbul'dan Aydın Polatçı ikinci, Erzurum'danSait Bingöl ise 3. oldu. Karşılaşmalarından ardından, Belediye Başkanı Palta vediğer protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarıverildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00