• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Karabatak Dünya Mimarlık gününü kutladı

Karabatak Dünya Mimarlık gününü kutladı
Karabatak Dünya Mimarlık gününü kutladı

MHP Belediye Başkan AdayıOp.,Dr.Rıfkı Karabatak, Beraberinde MHP İl Başkanı Mustafa Selhan Altınsoy vebazı MHP yöneticileri ile birlikte Mimarlar Odasını ziyaret etti. MimarlarOdası Başkanı Mehmet Yardımlı ve Oda yöneticileriyle sohbet edip şehrin imardurumu hakkında bilgi aldı. Ve Dünya Mimarlık Gününü kutladı. Karabatakkonuşmasında     “1985 yılından beri hersene Ekim ayının ilk Pazartesi günü bilindiği üzere “Dünya Mimarlık Günü”olarak kabul edilmiş, yurdumuzda da kutlanmaktadır. Bu çerçevede tümMimarlarımızın gününü kutlamak için Mimarlar Odamızı  ziyaret ettik.

Ülkemizin hemen heryöresindeki ve her kentinde olduğu gibi, hem ulusal, hem de evrensel kişiliğinive değerini yansıtarak dünya üzerindeki en değerli zenginliklerinden birinioluşturan tarihi kültürel mirasa sahip ilimizde tarihsel birikim ve mimarikimlik değerine sahip olarak, restore ettikleri bu güzel mekanda onlarla olmakbize büyük keyif verdi. Mimarlık mesleğinde gelişen ve değişen bilgi veteknoloji alanları ile yapı sektöründeki gelişmelerle, toplumsal ihtiyaçlar vesürekli mesleki gelişim içinde, sanatsal özünden uzaklaşmadan, tasarım veuygulamada bütünlüğü sağlayarak verdikleri güzel hizmetler için kendilerinikutluyorum.

 Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin,kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunarak, Türk ve dünyakamuoyuna tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve ekolojik toplumunoluşması gibi insanlık açısından yaşamsal öneme sahip konularda, mimarlarımızınönemi göz ardı edilemez. Her türlü ve her amaçlı imar ve yerel yönetimpolitikasında temel hedef, tarihi kent dokusunun ve bu dokuyu oluşturan tümkültürel miras ögelerinin korunması ve yaşatılması olmalıdır. Aksaray’lımimarlarımız da buna  hassasiyetle riayetetmektedir.

İnsanların neredeyse bütünihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturduğu yerleşim alanları dünyanın heryerinde hızla gelişmektedir. Bu gelişmelerin sağlıklı ve insan beklentilerinien iyi şekilde karşılayabilmesinin tek yolu Mimarlarımızın yaptığı planlardanve bilgi birikiminden geçmektedir. Mimarlığın dünya ve insanlık için önemininbir kez daha algılandığı bu günde, geçmişte çok büyük mimari eserler üretmişbir milletin ferdi ve bu kentin MHP Belediye Başkanı Adayı olarak, tümmimarlarımıza çalışmalarında sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam içinde başarılardileğiyle “Dünya Mimarlık Günü”nü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım.” Dedi.

Mimarlar doası BaşkanıMehmet Yardımlı ‘da konuşmasında bu ziyaretten duydukları memnuniyeti ifadeederek gösterdikleri nezaket için  MHPBelediye Başkan Adayı Op.,Dr.Rıfkı Karabatak ve beraberinde ki heyete teşekküretti.05.10.2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00