İstiklalMarşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 93.Yıldönümünü büyükbir gururla idrak ediyoruz. Kurtuluş Savaşı yıllarında milletimizin tarihegeçen eşsiz mücadelesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyleölümsüzleşmiştir. Savaşın en çetin günlerde kaleme alınan umut dolu, iman dolu,çağları aşan mesajlarıyla İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921'de TBMM tarafındanTürkiye Cumhuriyeti'nin Milli Marşı olarak kabul edilmiştir. Bugün bumutluluğu yaşıyoruz.
Milletimizindüşmana karşı var olma mücadelesi verdiği yıllarda, onca imkansızlıklararağmen, Anadolu’nun birçok yeri işgal altında olduğu halde Mehmet Akif şiirine “KORKMA” diye başlamıştır.“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tütenen son ocak”. Bin yıldır bu topraklarda yaşayan milletimizden geriye tüten birocağı da kalsa, al sancağın dalgalanmaya devam edeceğini haykırmıştır.
Geçmiştengünümüze topraklarımızın birliğine, milletimizin dirlik ve düzenine kasteden içve dış kaynaklı nice girişim olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibiülkelerin değil kıtaların üzerimize yürüdüğü yıllarda, çelik zırhlı düşmanlarbile iman dolu göğüsler karşısında çaresiz kalmıştır. Milli Şairimiz “Yurdumaalçakları uğratma sakın; siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın” diyerekher türlü saldırıya karşı milletimizi göreve çağırmıştır.
MilliŞairimizin derin duygular barındıran mısraları, millî ruhun bağımsızlıktutkusuna dönüşmesinde büyük katkı sağlamıştır. Mehmet Akif Ersoy sadece İstiklalMarşıyla değil, “Safahat” isimli eseriyle de milletimizin gönlündedir.Milletimizin gönül yüceliğini, milli kimliğini, vatan sevgisini ve manevideğerlerini en güzel şekilde ifade eden Mehmet Akif Ersoy’un üzerinde en fazladurduğu konuların başında “milli birlik ve beraberlik” gelmektedir. Yüzyıl evvel ülkenin içinde bulunduğu problemlerin millet arasındaki ayrılık vesürtüşmelerden kaynaklandığına sürekli dikkat çekmiştir.
“Girmedikçebir millete tefrika, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu topsindirmez” dizelerindeki gerçekler sadece o günler için değil günümüzTürkiye’si içinde geçerlidir. Nifak, fitne ve tefrika düşmanla savaşmak kadartehlikelidir. Son aylarda yaşadıklarımız, bu gerçeği bizlere çok açık biçimdebir kez daha göstermektedir.
Buduygu ve düşüncelerle geçmişte olduğu gibi günümüzde de milli birlik veberaberliğimize kasteden dahili veya harici her türlü girişimin milletimiztarafından boşa çıkartılacağına olan inancımla; hayatını okuyan, düşünen,çalışan ve üreten insanlardan oluşan bir millete adayan milli şairimizirahmetle anıyorum" Bu yazımda çeşitli internet sitelerinden alıntıyaptım .
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.