• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

İmam Hatip ortaokulu Tartışması

Mustafa BOZDAĞ

4+4+4 Sistemi ile birlikte Eğitimsistemimize giren İmam Hatip Ortaokulları şehir merkezlerinde Mevcut bazıokulların imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi ile hızlı bir şekilde aşıldı.

İlçemizde ise Güneşli veBozcamahmut’a açılacağı düşünülen İmam Hatip ortaokulları, Bozcamahmut’tabulunan 2 eğitim tesisinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın standartlarına uymadığı,Güneşli’de ise bir sorun olmadığı dillendirilmeye başladı. Fakat Eskil coğrafiolarak dağınık bir yerleşim merkezi olduğu, Bu dağınıklığın dikkate alınmasıgerektiğini düşünüyorum.

Gelelim Bozcamahmut meselesine

Bozcamahmut her türlü eğitim tesisiiçin en ideal bölge bunu herkes kabul ediyor.

Bozcamahmut’ta gelecek yıl içinplanlanan yeni okul yetişirse toplam 15 derslik olacak bu da bir sınıfın 30kişi olarak düşünürsek 450 öğrenci eder.  Gelecek yıl için Bozcamahmut’a330 civarında ilkokul ve ortaokul öğrencisi olacağı tahmin edilmekte. 2013-2014eğitim öğretim yılında bu rakam 336 idi birde imam hatip ortaokuluna gidenlerivarsayarsak gelecek yılda ilkokul ile ortaokul aynı binada 1 yıl daha idareedilebilir. Yeni yapılacak bina daha inşaat aşamasında İmam Hatip’e göredizayn edilebilir bu süre zarfında yeni bir eğitim tesisi yatırım programınaalınabilir.

Geçen yıl 4 okul tesisi yatırımprogramına alındı

Geçen sene 2+1 Bayramdüğün veKarakol’a Ek derslik, Bozcamahmut ve Güneşliye 5+1’li derslik yapılması yatırımprogramına alınmıştı.

 Bozcamahmut için köylülerdenedindiğim bilgi 10+1 talep edilmiş yetkili makamlarca 5+1 açılması uygungörülmüştür.

Bu hafta sonu yeni yapılan okulugittim yerinde inceledim. 

Yeni yapılan okul ilkokul eğitimtesisi olarak planlandığı ifade edilmiştir.

Yeni yapılan okul sadece ilkokultesisi olarak MEB standartlarına uyuyor.  İmam Hatip Ortaokulu açılmakistenmiş standartlara uymadığı rapor edilmiş. Benim fikrim “Yapılan hertürlü eğitim tesisi hem ilkokul hem ortaokul hem de imam hatip ortaokuluolabilecek şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.”

Okul yaklaşık 150 öğrencikapasitesindedir.

Bozcamahmut ve çevre okullardangelen şu an 130 öğrenci var bu sayı 2 sene içerisinde bu yapılan okul ilkokuliçin mevcut şartlar altında bölgeye cevap veremeyeceği tarafımcadeğerlendirilmektedir.

Köylülerden edindiğim bilgiBozcamahmut’ta okul inşaatını yapan müteahhitlerin kaçtığı iddiası var Builgisizlik devam ederse bu okul gelecek yıl da hizmete giremez. Nitekim 2014yılının şubat ayında hizmete girmesi bekleniyordu.

Sonuç olarak üzülerek söylemeliyimki Milli Eğitim bölgenin ihtiyacına değil binaya bakıyor. Bina varsahemen açarız yoksa açamayız mantığı ile hareket ediyor. Bozcamahmut’abinadan dolayı bölgenin ihtiyacı olmasına rağmen okul için binalar MilliEğitim okul yönetmeliğine uymuyor. Raporu oluşmuş, Fakat O bölgedenİmam hatip ortaokuluna giden öğrenci sayısının çok az olduğu araştırmalarımızsonucu bilgisine ulaştık. Bozcamahmut’aimam hatip ortaokulu açılması tehlikeye girmiştir. Birde seçim dönemindeSiyasiler tarafından Bozcamahmut’ta  “Bu yıl buraya imam hatiportaokulu açtıracağız” vaadi verildi mi? Verildi ise bu vaadiverenlerden gereğini yapmasını talep ediyorum. Fakat 2 yıldır ilkokulve ortaokullar aynı çatı altında eğitim vermesine anlam veremediğimi de ifadeetmek isterim.

Son olarak Manisa Soma’da Madenfaciası sonucu hayatını kaybeden Tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmetyakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah böyle büyük bir üzüntü düşmanıma dahiyaşatmasın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00