• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

İlçelere Bölüm Açmayı Düşünmüyoruz

İlçelere Bölüm Açmayı Düşünmüyoruz
İlçelere Bölüm Açmayı Düşünmüyoruz
Gazetecilerle bir araya gelen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ilçelere Üniversite bölümü konusunda da açık yüreklilikle bazı açıklamalarda bulundu. Acar, “Bazı belde ve ilçelerden bize üniversite bölümü konusunda istekler geldi. Bizde bir dosya halinde projelerini istedik. Sadece ikinden dosya geldi. Şu an için ilçelere bölüm açmayı düşünmüyoruz. Tüm istekler merkez için.”dedi.

Aksaray Üniversitesi kurulduğu günden buyana özellikle Üniversiteyle buluşmak isteyen bazı belde ve ilçeler Aksaray Üniversitesinden bölüm beklentilerini dile getiriyorlar. Basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısında bir araya gelen Acar’a ilçelere Üniversite bölümleri ve Sarıyahşi’nin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiyle temasını nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciler'e Rektör Acar net cevaplar verdi. İlçelerden ve bazı büyük beldelerden üniversite bölümleri konusunda kendilerine taleplerin geldiğini ifade eden Rektör Acar, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar birçok belde ve İlçeden bize üniversite bölümleri konusunda talepler geldi. Bizde hepsine Üniversite konusunda bölgelerinin taleplerini bir dosya halinde vermelerini istedik. Ancak sadece 2 yerden bizde detaylı bir dosya geldi. Bende bu dosyaları ekiplerimizin incelemesini istedim. Şu anda ilçelere bölümler konusunda bir girişim yok. Ancak ilerleyen dönemlerde YÖK’ün istediği şartlarda dikkate alınarak bir değerlendirme yapılabilir.”dedi.

Sarıyahşi’nin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiyle temasa geçmesini ise Acar, “Bizden de Kulu ve diğer bazı bölgelerden talepler geliyor. Sarıyahşi Kırşehir’e yakın. Bölgede bir yol çalışması var. Oda devreye girdiğinde bölgenin Kırşehir’e daha yakın olacağı ifade ediliyor. Bizce Sarıyahşi doğru bir girişimde bulunmuş.”dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00