• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İlçe Başkanlık Seçimi

Mustafa BOZDAĞ

Bu Hafta SonuEskil Ak Parti’de Başkanlık Seçimi Yaşanacak.

Ak PartiPolitikası gereği Genel Merkez Tek adayla seçime gidiyor. Genel MerkezinAdayına karşı bir aday resmi olarak çıkabiliyor, ama sonra aday kazansa bilegenel merkez fesih yoluna gidiliyor. Bunun Örneği de Konya’da yaşandı.

Eskil’de deMalumunuz uzun zamandır. Ak Parti Eskil İlçe başkanı ve Eskil Belediye Başkanıarasında bir çatışma var. Bu hafta içerisinde genel merkezin Mustafa Zavlaküzerinde görüş bildirdiği Mevcut İlçe Başkanı Mahmut Oruç tarafından açıklandı.

Bu Konu ileilgili Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Oruç ile bir telefon görüşmesigerçekleştirdim. Kendisi Bana Samimi ve hürmetkâr bir tutumla gündem ile ilgilikısaca bilgi verdi. Ben Aday olmayacağımı Bundan 6 Ay önce İl başkanınasöyledim. Bunu Gazeteci Hilmi Yol’a daha önce söylediğini Hilmi Yol’un da bunuhaber yapayım dediğini Bende şu an için uygun olmayacağını haber yapmamasınırica ettim. Gelinen Noktada Bana Partimin Üst organları tarafından “Başkanım sen aday olmasan bile senin adaygöstereceğini birini aday yapacağız denildi.” Bende Mevcut Başkan YardımcımMustafa Zavlak’ı önerdim. Mustafa Zavlak değil de başka birini önersem Onu daaday gösterilecekti dedi. Nitekim gelinen noktada Benim önerdiğim Başkanyardımcımız Mustafa Zavlak genel merkez tarafından onaylandı.

Eskil BelediyeBaşkanı Niyazi Alçay’ın ise bildiğim tek şey Mahmut Oruç ile çalışmakistememesi Birde adayın Üniversite Mezunu Birinin olmasını istemesidir.

 Burada Üniversite mezunu demişken bir konuyatemas etmek istiyorum. Bende Üniversite Mezunlarının Eskil Siyasetinde aktifolarak rol almasını Eskil’in yönetimine katkı sağlamasını arzu ederim.  Ama Bir gerçek şu ana kadar üniversite Mezunuolup ta Siyasette görev alanların Genel olarak Başarılı olamadıklarını düşünüyorum.

Son olarak Çokbüyük bir ihtimalle Ak Partinin Yeni İlçe başkanı Mustafa Zavlak OlacakKendisini tanımıyorum. Umarım Başarılı olur. Kurumlar ile çatışma içerisinegirmeden siyasetin gereğini yaparak Eskil’e hizmet kazandırma konusunda katkısağlar.

Yapılacak Buseçimin Eskilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00