• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İHH’dan Ülke Genelinde Büyük Proje

İHH’dan Ülke Genelinde Büyük Proje
İHH’dan Ülke Genelinde Büyük Proje
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var

Heyet,ülke genelinde başlatılan ‘Her SınıfınBir Yetim Kardeşi Var’ projesi hakkında bilgi verdi. İHH Aksaray sorumlusuÖnder ÖZKAN, MEB ve İHH arasında imzalanan protokolle, Türkiye ve dünyagenelinde toplam 400 milyona yakın yetim çocuğun varlığına dikkat çekmeyi veimkânlar nispetinde onlara sahip çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Sayınvalimizin bu hususlara duyarlılığı bilindiğinden, ilimizde yetim çalışmasınakendilerinin desteği ile başlamak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerinibelirtti. Projenin önemine binaen bu ziyarete katılan Aksaray STK PlatformuBaşkanı Sn. Eyüp DAĞDAŞ’a da verdikleri destekten ötürü teşekkür ederiz, dedi.

Aksaray valisi Sn. Selami ALTINOKziyaretten ötürü heyete teşekkür etti. ‘Projenin çok anlamlı ve herkestarafından sahiplenilmesi gereken bir proje olduğunu, toplumda herkesininsanlığın yararına buna benzer gönüllü işlere katılımlarının kötülüklerinortadan kalkmasını sağlayacağına inandığını’ söyledi.

 

İHH Aksaray sorumlusu ÖZKAN projenindetayı hakkında bilgi aktardı. ‘Bir yetim çocuğun giderleri için aylık 90 TLbelirlendiğini, bunun aksamadan 12 ay düzenli ödenmesi gerektiğini; böyleliklebir hayırsever bir yetim çocuğun ihtiyaçlarını belirli ölçüde karşılamak için‘yetim sponsoru’ olmuş sayılacak” dedi. “Ayrıca okullarda öğrencilerimizin buhususta empati kurarak bir yetime sahip çıkmalarının onlarda dayanışma, birlik,beraberlik ruhunu biraz daha pekiştireceği inancındayız.” dedi. Sonuç olarak buprojeye ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ sloganıyla yola çıktıklarınısözlerine ekledi.

Aksaray İHH olarakRamazan ayında Kenya’ya yaptıkları “Ramazan Yardımı” ziyaretinde, ihtiyaçsahibi insanlara ve yetimhanelerde bulunan yetim çocuklara çeşitli hediyelerverme imkanı bulduklarını, orada bulunmanın televizyon karşısında onlarıgörmekten çok daha etkili olduğunu belirtti. “Kenya’nın birçok kırsalkesiminde, hatta şehirlerinde 2013 yılında hala defter, kitap kalem vb. eğitimaraçlarının olmaması bizlerin, insanlık için daha ne kadar çok görevi olduğunuanlamak açısından çok etkili oldu” dedi. Bu yüzden yetimleri organ, fuhuş, vb.kötülük niyeti taşıyan mafya, çete gibi oluşumlara karşı koruma adına buprojenin çok büyük öneme haiz olduğunu vurguladı ve halkımızdan destek istedi.

                

Özkan, Milli Eğitim Bakanlığının buprojeye destek vermesiyle daha fazla farkındalık oluşturma imkanı bulduklarınıve halkımızın da www.ihh.org.tr ve www.yetimkardes.org sitesinden ayrıntılı bilgilereulaşabileceklerini belirtti.

İHH sorumlusuÖzkan, valilik ziyaretinden sonra yaptığı basın açıklamasıyla hem yetimler hemde Filipinler için yardım çağrısında bulundu.

Filipinler’de yaşanan afet nedeniylebölgede İHH ekiplerinin yoğun faaliyet içinde olduklarını da sözlerine ekleyenÖzkan, halkımızın  ‘FILIPINLER’ yazıp 3072’ye göndererek 5TL değerinde yardım yaparakoradaki muhtaç binlerce insanın yaralarını sarmada katkıda bulunabileceklerinisöyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00