• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İbrahim İriş "Amacımız Allah Rızasını Kazanmaktır"

İbrahim İriş "Amacımız Allah Rızasını Kazanmaktır"
İbrahim İriş "Amacımız Allah Rızasını Kazanmaktır"

EVSAD (Evde Sağlık Bakım Hizmetleri Derneği) Aksaray Temsilcisi İbrahim İRİŞ, yaklaşık 1 yıldır dernek olarak verdikleri hizmetleri basın açıklamasıyla anlattı.

İRİŞ  yaptığı basın açıklamasındada Aksaray ili bütününde şu ana kadar 17 kişiye evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi. Dernek olarak amaçlarının kimsesiz insanların, yaşlıların, engellilerin daima yanında olduklarını, onlara kimsesiz olmadıklarını hissettirmek olduğunu söyledi. Ulaşamadığımız ihtiyaç sahipleri varsa derneklerine ulaşmalarını istedi.

EVSAD olarak; evde sağlık Hizmeti alan hastaların hizmet, eğitim, tıbbı cihaz, gıda yardımı ve gönüllü bakıcılık gibi belirli ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren derneğimiz EVSAD, sağlık hizmetlerinin sosyal ayağını oluşturmaktadır.

Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın sorunları ile ilgilenirken hastalarda kullanılmak üzere gerekli cihaz demirbaş ve eğitim materyallerinin sağlanmasına destek olur ayrıca evde sağlık hizmeti veren üyelerin de sosyal psikolojik sorunları ile ilgilenir onların sos yo ekonomik haklarının geliştirilmesi için çalışır.

Vakıf kültürü geçmişimizde çok yaygın olarak sosyal hayatta yer almış, muhtaç insanların imdadını yetişmiştir. Osmanlıda vakıf kültürü çoktur, birçok padişah, sadrazam, paşaların kendilerine has vakfiyeleri olmuştur. İstanbul’u fetheden, çağ açıp kapayan Fatih Sultan Mehmet Han kendisine özel bir vakıf kurdurmuş, İstanbul’un Taşlık mevkiinde 160 dönüm bir arazinin ekonomik geliriyle sağlık çalışanlarına dönük bir hizmet başlatmıştır. Sokaktaki tükürük ve balgamların üzerine kül atan bir ekip kurdurmuş ve bir nevi koruyucu hekimlik yaptırmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han kendi geliriyle, vakfettiği paralarla 10 Tabip, 10 Cerrah tutarak “Bunlar ki, ayın belli günlerinde İstanbul’a çıkalar, bilaistina her kapuyu vuralar ve o evde hasta olup olmadığını soralar ve var ise şifası ya da mümkün ise şifyab olalar (şifa vereler).Değilse kendilerinden hiçbir karşılık beklenmeksizin Darülacezeye kaldırarak orada salah bulduralar” şeklinde ferman yayınlayarak görevlendirmiştir.

Gönül fethetmek gerçekten çok zor bir iştir. EVSAD olarak bu yaralı gönülleri fethedebilirsek dernek olarak amacımıza ulaşmış olacağız. Genel Başkanımız Sayın Orhan Koç’un bu yöndeki gayretleri bizim bu gayemize ulaşmamızda en büyük heyecanımız olacaktır. Amacımız Allah rızasını kazanmaktır, zor olan da budur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00