• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Hemşerimiz Metin Alper İstanbul il Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildi

Hemşerimiz Metin Alper İstanbul il Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildi
Hemşerimiz Metin Alper İstanbul il Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildi

Hemşerimiz İstanbul Emniyet Müdür yardımcılığına getirildi. Yeşilovakasabası nüfusuna kayıtlı emekli polis memuru  Servet Alper ve SaniyeAlper’in oğlu olan; Metin Alper Başarılı bir hizmet grafiği ardından ÖnleyiciHizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak İstanbulİl Emniyet Müdür yardımcılığına getirildi. Sevecen ve bir o kadar da görevaşkıyla vatan sevgisini birlikte icra eden hemşerimiz Metin Alper Kim?

Yeşilova kasabası nüfusuna kayıtlı emekli polis memuru  Servet Alperve Saniye Alper’in oğlu olan Metin Alper, 1970 yılında Konya'da doğdu, İlk veOrta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’ndatamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji'negirdi. 1998 yılında Polis Akademisi'ne geçti. 1992 yılında KomiserYardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20 dönem İç Güvenlik ve Özel HareketKursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekât Şube Müdür vekili olarak görevebaşladı.

 

 

1995 Nisan döneminde 243. dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetineTuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile VanÖzalp 2. jandarma sınır taburundan terhis oldu.

 

1996- 1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket ŞubeMüdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında kendi isteği ile Osmaniye EmniyetMüdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görevaldı.

 

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T. C. BişkekBüyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılındanitibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdürvekili,  Personel Şube Müdür vekili, Asayiş Şube Müdürü  ve en sonolarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.Alper buradaki görevindensonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarakatandı.  2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarakTürk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

 

 

 2013 Mayıs ayında Afganistan – Kabil’de bulunan NATO- ISAFmisyonunda 8 ay süreyle Nato komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un polisdanışmanlığı görevini yürüttü.

 

 

27 Aralık 2013  itibariyle de İstanbul’da Önleyici Hizmetler veGüven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.Aksaraylı öğretmen Kezban Alper ile evli olan Metin Alper   3 çocukbabasıdır. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir. Aksaray HaberciAilesi Olarak Hemşerimiz Metin Alper Müdürümüze yeni görevinde üstün başarılardiler har zaman yanında olduğumuzu bildiririz kaynak:aksarayhaberci.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00