• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Haydi Eskil, “Çöl Kartalı Ol!”

Mustafa BOZDAĞ

Eski Adı ile Eskilgücü yeni adı ile Eskil Belediye spor olan Çöl Kartallarının kurulduğu yıldan beri sıkı bir takipçisiyim. Çöl kartalı ne zaman güzel bir kadro kursa genelde hakemler üzerinden çöl kartallarını yıldırma politikası güdülüyor.

24 Ekim 2016 yine Eskil stadımızda Aksaray 1989 ile yaptığımız bir maç vardı.  O zamanki ismi ile Eskilgücü olan çöl kartalları İlk yarı şöyle böyle 0-0 bitirdi.  2 yarı 2 kırmızı kart, 9 kişi olmasına rağmen 2-2 yakaladı. Hakem maçı bitirmedi Taki 9 kişi kalan takım eninde sonunda gol yiyecek düşüncesi ile rakip takım golü attı. Ve hakem maçı bitirmişti. Eskilgücü o maçı 3-2 kaybederek dengeleri bozulmuştu.

Benzer senaryo bu hafta Carstyle Kılıçarslan yaşandı. Bu haftaki 2016 yılındakinden daha ağardı. Eskil gücü ilk yarıyı 2-1 önde kapatıyor. Daha sonra ikinci yarıda 4-1’e, Bir golü bir nizami penaltısı verilmiyor. Karşılaşma sonlarına doğru Çöl kartalları 8 kişi kalıyor. 8 kişi ile bile uzatma anlarında takımın müthiş eforu bile rakip takımı çöl kartalına 4-3 yenilmekten kurtaramıyor.

Dedim ya, Eskilgücünü kurulduğu yıldan beri takip ederim. Allah var hiç bir zaman çöl kartalı kadro olarak bu kadar güçlü olmamıştı.   Bu sene hedef ya bal ligi ya bal ligi başka alternatifi yok. Takıma, başkana teknik direktöre ilçe halkının güveni tam bu sefer ne kadar ayak oyunu olsa sökmez. Çünkü takım çok güçlü maç normal seyrinde gitse Çöl kartalı 7-8 gol rahat atardı. Bu da Eskil gücünden sonra en güçlü takımın motivasyonunun tamamen bitmesine neden olacaktı. Belki birileri bunu istemedi.  Maç bitmiş Eskil belediye spor’un galip gelmemesi için yapılan tüm engellemelere rağmen Eskil Belediye spor rakibini 4-3 yenmiş rakip takımın bir futbolcusu Halil İbrahim Kırlı Başkan’a saldırıyor edindiğim bilgi kaburgalarında kırıklık tespit ediliyor. Allah korusun ölüm tehlikesi atlamış buradan Halil Başkan ve Eskil Belediye spor kulübüne büyük geçmiş olsun.  

Ama Eskil Belediyespor’a karşı yapılmak istenen herkesin gözü önünde büyük haksızlığa Başta Eskil Belediye Başkanı, Eskilli Esnaflar ve halkı duyarsız kalmadı. Tıpkı Fenerbahçe’de Ali Koç’un Fener Ol! Kampanyasında olduğu gibi Başkan Belgemen Sosyal Medya’dan yaptığı bir açıklama yetti. Açıklama şu şekilde, “Bugünden itibaren bütün Eskilli esnaf kardeşlerimizi Eskil Çöl Kartalına Sponsor olarak ilan ediyorum herkes gücüne göre yardım yapacaktır. Miktarlarını sitemizde yayınlayacağız Haydi Eskilimizin adını dağa taşa duyuralım Allah’a emanet olun” bu açıklamadan sonra  Ana sponsorumuz Kırmız Beyaz işletme sahibi Süleyman Altan başlattığı “BİZE HER YER ESKİL- HAYDİ ESKİL SES VER “ sloganlı Eskil Belediyespor’umuza maddi manevi destek kampanyası büyük rağbet gördü. Birçok Esnaf kampanyaya katılırken, Esnaf’tan çok Vatandaş’ın kampanyaya katılması dikkatlerden kaçmadı.  Şahsım olarak gücüm ölçüsünde kampanya ’ya katıldığımı sosyal medyadan beyan ettim. Buradan çöl kartalı için gecesini gündüzüne katan Eskil Belediye Başkanımız Necati Belgemen’e, Eskil Belediye spor Başkanı Mehmet Keskin ve Yönetimine, Ana sponsorumuz Kırmızı Beyaz işletme sahibi Süleyman Altan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu konu ile ilgili olarak konu Eskilimizin vergi rekortmenlerini bu Kampanya’ya çocuk kandırır gibi rakamlar ile değil! ciddi meblağlar ile katılmaya davet ediyorum.

Haydi, Eskilli Çöl Kartalı ol! ma zamanı…

YARDIMLARINIZ VE DESTEKLERİNİZ İÇİN

ZİRAAT BANKASI ESKİL ŞUBESİ
İBAN TR: 880001001345456664755001
HESAP NO:45666475-5001
HESAP ADI: ESKİL BELEDİYESPOR KULÜBÜ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00