• BIST 10158.63
  • Altın 2462.447
  • Dolar 32.1551
  • Euro 34.9902
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hastanemiz Hayırseverlere Bağlansın!

Mustafa BOZDAĞ

Havalar soğudu kar ya geldim ya geliyorum diyor. Havaların soğuması ile birlikte hastalıklar da baş göstermeye başladı. Doğal olarak da aklımıza ilk olarak Eskil ve hastanenin durumu geliyor.

Eskil’de Sağlık Ne durumda?

Biliyorsunuz Eskil Aksaray’ın batısında yer alan tek ilçe konumundadır. Aksaray’a mesafesi 70 km, diğer bir il Konya’ya uzaklık mesafesi 110 km’dir. Bu Bölgede bulunan tek hastane Eskil Devlet Hastanesi’dir.

Eskil Devlet Hastanesi Hizmet sunma bakımında yaklaşık 50.000’in üzerinde insanımıza sağlık hizmet sunabilecek konumdadır.

Eskil Devlet Hastanesi donanım olarak çok gelişti. Mevcut kullanılan alan şu an ihtiyaca cevap veremiyor. Bunun içinde Eskil için gerekli olan Hastanenin bir an önce D kategorisinden C kategorisine geçmesi gerekiyor.

Eskil Hastanesi C kategorisine geçerse ne olur?

Birinci olarak, hastanede 1 tane uzman bulundurma zorunluluğu varken bu rakam 4 olacak bunun için 3 milletvekili ve kurumlar bilgilendirilmiş durumda hepsinin ellerine dosya sunulduğu bilgisi geldi.

İkinci olarak, konuya ilişkin vatandaşların beklentileri, Aile Hekimi, genel cerrahi uzmanı çocuk uzmanı, kadın doğum ve anestezi uzmanı  ve diğer dallarda uzman hekim istiyor.

Diğer yandan hastanenin binası çok küçük gelmeye başladı. Acil servis için ek bina yapılacak denildi. Seçim bitti ne durumda olduğunu bilmiyorum. Seçimden önce olsa az buçuk ihaleye çıkılıyordu.

Hastane ile 112 hizmetleri ayrılmış durumda bundan dolayı özellikle “112 personeli tabiri caizse kendilerine ait bir mekanları yok” kısaca edindiğim bilgi sağlık personeli hastane içerisinde “sandalye kapmaca oynuyorlar”  buna da bir an önce çözüm bulunması gerekiyor.

Bir diğer mesele ambulanslar meselesi Bozcamahmut’taki 112 acil servisin yükü oldukça ağır. Kendim de bizzat şahit oldum ambulansın sürekli olaya gittiğini gördüm.

Bayramda çocuğum hastalandı. Bozcamahmut 112 olayda olduğu için Sultanhanı’ndan ambulans yönlendirildi.  Köylülerden edindiğim bilgi Bozcamahmut 112’deki ambulansın çok eski olduğu ambulansın yenilenmesinde fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Bir diğer ilginç olay Eskil’de 2 ambulanstan birisinin sigortası ilgili kurumca yapılmamış. ambulans yaklaşık 1,5 ay kontak kapatmış, bunu yetkililer çöz(e)memiş, Merkez Mahallesi Muhtarı Zafer Yalvaç devreye girerek hayırsever vatandaşlarımız sigortasını yaptırmış bana bu olay çok garip geldi. Sizce de öyle değil mi? buradan sayın muhtarıma ve hayırsever hemşerilerimize bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum.

Sonuç olarak eğer ki Eskil Hastanesi Devletten destek alamayacaksa Eskil’in Hastanesini hayırseverlerimize bağlansın. Hallolur gider.

Bizim mutlu olmamız içinse bir plaket yeter!

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00