• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Halk Koalisyon Dedi!

Mustafa BOZDAĞ

Ülkede bir seçim oldu.

Halk Tercihini yaptı.

Sonuç olarak Seçimden koalisyon çıktı.

Açıkçası Seçiminin sonucu sürpriz oldu. HDP’nin oyu genel olarak 10-11 bandından gösteriliyordu. HDP’nin 2 puan fazla alması Ak partinin 276 barajının altına itti.

13 yıl aradan sonra ilk defa ufukta koalisyon göründü. Bu Pazar yapılan seçimle Ak Partinin tek başına çoğunluğu sona erdi. Diğer bir sürpriz ise HDP’nin barajı aşması oldu.

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Türkiye 2002 yılında başlayan Ak Parti Hükümetleri ile bir ivme yakaladı. Yapılamaz denen birçok hizmete imza attı. Özellikle çiftçi kesimi belli ekonomik refah erdi.  Çözüm sürecini başlatarak şehit haberlerinin gelmesini bitirdi.

Fakat Çözüm sürecine verilen çok fazla hak Ak parti açısından geri tepti. Özellikle orta Anadolu’da doğuya yapılan müthiş yatırımlar ve çözüm sürecinde verilen birçok hak tepkiye neden oldu. Bu tepkide iç Anadolu’da özellikle MHP’nin oylarının yükselmesine neden oldu.

İkinci olarak Suriyelilerin ülkenin her yerine yayılmaması halkı rahatsız etti. Suriyelilerin istedikleri üniversitede sınavsız okuma hakkı, ülkemizde Asgari ücretli devletten destek alamazken onlar destek alıyorlar olgusu Ak Parti’ye tepki olarak döndü.

Netice ne olursa olsun Ak Parti Seçimin Sonucunu değerlendirecektir. Halkın tepkisini görür o yönde çalışma yaparsa bu sonuçtan güçlenerek çıkacaktır.

Aksaray Açısından değerlendirecek olursak;

 Ak Parti Türkiye genelindeki oy kaybına göre Aksaray’da çok fazla bir oy kaybı yaşamadı. Burada CHP seçmeninin MHP’ye oy verdiği açıkça görülüyor. Ama burada Ak Parti Aksaray’ında ciddi bir değerlendirme yapması gerekiyor.

Şimdi ne olacak!

Seçimde oyumu kullandıktan sonra hemen Eskil’e gittim. Halik’ta bir tedirginlik söz konusu özellikle seçim sonuçları iç Anadolu’yu mutlu etmedi.  Genel olarak halk tekrar bir seçim olmasından yana koalisyon içinde Bahçeli’nin açıklamalarına tepki gösteriyor. Genel olarak edindiğim izlenim halkın gönlünde ilk öncelik tekrar seçilme gidilsin 2. si ise Ak Parti MHP koalisyon hükümeti, 3 üncü bir alternatif istemiyor. Özellikle HDP ile Koalisyon söylentisi halkta müthiş tepkiye neden oluyor.

Sonuç olarak bölgemizde demokratik bir seçim ortamı yaşandı ne kavga oldu ne gürültü oldu Ak Partilisi MHP’lisi CHP’lisi elini kolunu sallaya sallaya gittiler oyunu kullandılar. Herkesin bu sonuca saygı duymaktan başka yapabileceği bir şey yok Yeni dönemde Mecliste Aksaray’ı temsil edecek Sayın İlknur İNCEÖZ, Sayın Nevzat PALTA ve Sayın Turan YALDIR’ı tebrik ediyorum umarım Aksaray’a hak ettiği hizmetleri kazandırmak adına uyumlu bir şekilde çalışılır. 

Aman dikkat!

Yaz ayları ile birlikte boğulma haberleri bir bir geliyor.

Ne kadar üzücü bir durum.

Biri Yenikentli Biri Başaranlı ikisinin de Eskil bağı olan 2 gencimizi suya kurban verdik.

Burada öncelikle ölüm Allah’ın emri ama ailelerinde çocuklarına karşı biraz daha önlem niteliğinde düşünmesi bazen yok diyebilmesi gerekir diye düşünüyorum.

İlk olarak Nevşehir`in Gülşehir ilçesin Yalıntaş Barajı'nda Aksaray Yenikentli ve Eskil İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ramazan Kötügörmez (17) daha sonra Eskil'in Başaran Köyü'nden ve Konya'da ikamet eden Hatice-Mustafa çiftinin oğulları Muhammet Kalkan (20) Konya Taşkent'teki Göksu barajda boğularak yaşamını yitirdi.

Her iki kardeşimizin de mekanları cennet olsun Ailelerinin ve yakınlarının başı sağ olsun Allahtan sabır diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00