• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Köylerde güneş enerjisi ile elektrik dönemi

Köylerde güneş enerjisi ile elektrik dönemi
Köylerde güneş enerjisi ile elektrik dönemi

Aksaray Valisi Şeref Ataklı:  ‘Güneş enerjisinden en etkin şekildeyararlanacağız’

 

Aksaray’da İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan projeile merkeze bağlı 7 köyde, köy içme suyu tesislerinin ihtiyacı olan elektrikenerjisin karşılanması amacıyla güneş enerjisinden elektrik üreten sistemkuruldu.

 

AksarayValisi Şeref Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl GenelMeclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ veİl Genel Meclis Üyeleri merkeze bağlı Bağlı Köyünde devreye alınan sisteminaçılışını gerçekleştirdi.

 

Vali Ataklı 80 güneş paneli ile yaklaşık 20 KWh elektriküretecek sistemin, pompaların çalışması için gereken elektrik enerjisinin yüzde90’nına yakını karşılayacağını söyledi.

Sistem hakkında bilgi alan Vali Ataklı, sistemin iyikullanıldığında yazın şebekeden elektrik kullanılmaya gerek kalmayacağını, kışşartlarında pompaların ihtiyacı olan elektriğin ise en az yüzde 50’sinin güneşenerjisinden karşılanacağını söyledi.

Vali Ataklı daha sonra Jandarma Komutanı Albay LeventÖlmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, ve İl Özel İdaresi Genel SekreteriRamazan Altundağ ile birlikte Bağlı Köyü İçmesuyu tesislerinin elektrikihtiyacını karşılayacak ‘Güneş Enerjisi Sisteminin’ açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ataklı Aksaray’ın konumu itibariyle güneşlenmeaçısından çok iyi durumda olduğunu belirterek, güneş enerjisinden en etkinşekilde yararlanmak için gerekli çalışmaların devam ettirileceğini söyledi.

 

-Köylere çöpkonteynerleri dağıtılacak, köylerin çöpleri toplanacak

 

Bağlı Köyü Muhtarı Mustafa Karip ve vatandaşlarlagörüşen Vali Ataklı köyün sorun ve ihtiyaçları ile ilgili iletilen talepleridinledi.

Vatandaşların mesken ruhsatları ve çöp konusundatalepte bulunmaları üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, köylerde 2004yılından sonra yapılan meskenler için proje zorunluluğu getirildiğini söyledi. Birçokköyde bu konuda çok talep geldiğini belirten Vali Ataklı yeni mesken yapanherkesin kanuni bir zorunluluk olan yapı proje ve ruhsatlarını almalarıgerektiğini, ruhsatsız yapılarla ilgili yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.

Çöp konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğinibelirten Vali Ataklı ‘2015 yılından itibaren köylerin çöp konusunda bir sorunuolmayacak. İhale çalışmalarında sona gelindi. Çöp konteynerleri alınarakköylere dağıtılacak köylerin çöpleri de yerinden alınacak.’ dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00