• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

STK’larla lisansüstü eğitim protokolü imzalandı

STK’larla lisansüstü eğitim protokolü imzalandı
STK’larla lisansüstü eğitim protokolü imzalandı

İlk kez geçen yıl imzalanan ve alınan verimmünasebetiyle bu yıl da tekrarlanan protokoller gereği oda mensupları, ASÜ’detezsiz yüksek lisans yapabilecek.

 

- LisansüstüProgramların Sayısı 6’dan 53’e Yükseldi -

 

Senato Salonu’nda oda ve sendika yöneticileriniağırlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi’nin şehirlebütünleşen, sivil toplumla ve iş dünyasıyla ilişkilerini en üst düzeydegeliştirmek isteyen bir üniversite olduğunu söyledi. Bundan 3 yıl önce ASÜ’demastır ve doktora programlarının sayısının 6 olduğunu, şimdi ise yola 53 mastırve doktora programıyla devam ettiklerini kaydeden Rektör Acar, “Bu rakamlar,son üç yılı ne kadar iyi değerlendirdiğimizin bir göstergesi olsa gerek” dedi.Sivil Toplum Kuruluşlarıyla tezsiz yüksek lisans programlarına bu yıl da devamedeceklerini belirten Rektör Acar, “Şehrimize faydalı olmak için gayretgösteriyoruz. Protokolün gerçekleşmesinde emeği olan Sosyal Bilimler Enstitüsüyöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

- STKYöneticileri İmzalanan Protokolden Memnun -

 

Memur Sen İl Temsilcisi Mahmut Aslan iseüniversiteyle işbirliği içinde olmayı önemsediklerini söyledi ve üniversiteninhızlı şekilde geliştiğine vurgu yaptı. Özellikle Prof. Dr. Mustafa Acar’ınRektörlüğü döneminde özgürlükler konusunda üniversitede son derece rahat birortam oluştuğunu vurgulayan Mahmut Aslan, “Artık sadece lisans mezunu olmakyetmiyor. Üyelerimizin yüksek lisans yapması için girişimlerde bulunduk veSayın Rektörümüz bizlere olumlu cevap verdi. İmzalanan bu protokolle artıküyelerimiz ASÜ’de tezsiz yüksek lisans yapabilecek” dedi Kamu-Sen İl TemsilcisiAli Toprak da protokolün tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek,“Protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüz imzalananbu protokolle eğitim camiasına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli bir destekvermiştir” dedi. Daha önce üyelerin yüksek lisans için şehir dışına çıkmakzorunda kaldıklarını ifade eden SMMMO Başkanı Bünyamin Köse ise özetle şöylekonuştu: “İlkini geçen yıl imzaladığımız protokolle üyelerimiz, başka şehirleregitmeden, Aksaray’da yüksek lisans yapabiliyor. Biz bundan son derece memnunuz.Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” 

 

Heyet, konuşmaların ardından ilgili protokolüimzaladı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00