• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Temsili Rektör Nisa Ördek İleride ASÜ’lü Olmak İstiyor

Temsili Rektör Nisa Ördek İleride ASÜ’lü Olmak İstiyor
Temsili Rektör Nisa Ördek İleride ASÜ’lü Olmak İstiyor

- Temsili Rektör Yurtlar ve Çevre DüzenlemesineDikkat Çekti -

 

Aksaray Aratol İlkokulu öğretmen ve öğrencilerindenoluşan bir heyet, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret etti.Rektör Acar’a bir buket çiçek hediye eden öğrencilerden Nisa Ördek, temsiliolarak Rektörlük makamına geçti ve yapmak istediği çalışmaları anlattı. TemsiliRektör Nisa Ördek ASÜ’de yurtların gelişmesi, çevre düzenlemesi, TıpFakültesi’nin kurulması gibi çalışmalar yapmak istediğini, bunlara ek olaraküniversiteye daha çok öğrenci ve öğretim üyesi gelmesi adına gayret edeceğinibelirtti. Nisa Ördek, “İleride ben de Aksaray Üniversitesi’ne gelmek istiyorum.Tercihlerim arasında Aksaray Üniversitesi de olacak” dedi. Ziyarete Aratolİlkokulu Müdürü Şakir İlbey, okul öğretmeni Recep Duran ile Muhammet Altınsoy,İlayda Koyuncu ve Mustafa Ekinci isimli öğrenciler de iştirak etti. Ziyaretinhemen ardından ASÜ Rektörü heyete, çeşitli hediyeler takdim etti.

 

- Acar, TBMM’nin Açılışının 94’üncü YıldönümünüKutladı -

 

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir basın açıklaması yaptı.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 94’üncü yıldönümününkutlandığını anımsatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar millet iradesinin,demokrasinin ve ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’yi açan ecdadın, bugündünyanın en büyük ülkelerinden birisi olma yolunda hızlı ve emin adımlarlailerleyen Türkiye’nin bağımsızlığı için, emsalsiz bir kahramanlık destanıyazdığını belirtti. Böylesi önemli bir günün, geleceğin şekillendirici gücüolan çocuklara armağan edildiğini anımsatan ve bunun dünyada bir ilki temsilettiğini vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Acar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan bir bayramdır ve bu yönüylebarışın, kardeşliğin simgesidir. 23 Nisan; farklılıkların bir ayrışma değil,zenginlik vesilesi olduğu mesajını vermektir” dedi.

 

- Çocuklar Çok Okumalı, Özellikle Yakın Tarihi İyiAnlamalı -

 

Çocuklara seslenen ve onların çok okumasınınönemine değinen ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın özellikle yakıntarihi iyi anlaması gerekiyor ve burada büyüklere önemli sorumluluklar düşüyor.Kültürümüzü kavramış, öz değerlerimizle modern dünya arasında bağ kurabilen,entellektüel manada birikim sahibi olabilmiş, kişilikli ve yeniliklere açık birnesil, ülkemizin yarınları açısından son derece önemlidir.”

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Acar açıklamasını, “23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; bu vesileyle Mustafa Kemal,şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde tamamladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00