• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Güncel Olmak

Mustafa BOZDAĞ

Bilişim ve İnterneti ile ilgili daha önce birkaç kez yazıyazdım bugün de güncel olma konusunda bazı hatırlatma amacıyla bu yazıyıyazıyorum.

Bilişimi ve interneti etkili kullanmak!

Budeyimi eminim çoğumuz birçok kez duymuşuzdur. Bilişim Çağı olarakadlandırıldığı günümüzde  her şey bilişimle özdeşleşmiş durumda.Bilişimi  kullanmanın ise bazı riskli, zor tarafları var Bunlar;

·        Son teknolojiyi kullanacaksın,

·        Güncel olacaksın,

·        Güvenliğini sağlayacaksın, 

·        Görsel olacaksın

Bunlarıartırabiliriz….

 

Şüphesizbilişimi etkili ve güncel kullanmak hayatın her alanında güncel olmakgüncelliği takip etmek sonucu başarıya bunun tersi ise hayatta bazıolumsuzluklar doğurabiliyor.

 

BilişimiEskil açısından değerlendirecek olursak, Eskil’in bilişimi etkili kullandığısöylenemez.

Eskil’inİlçe olması münasebetiyle özel sektör olarak hizmet sunan firma sayısıEskilimiz’de yok denecek kadar az sadece 1-2 internet kafe  var bunlaraynı zamanda bilgisayar satışı yapıyor. Firmalar olsun Kamu kuruluşları olsun bilişimhizmetlerini ya Konya’dan ya da Aksaray’dan alıyorlar. Buda Eskil’deki bilişimfirmalarının gelişmemesine neden oluyor.

 

Eskil'de Bilişim alanında özel sektörde Bilişim alanında yazılım geliştirilen hertürlü teknolojiyi kurulumunu gerçekleştirebilen firmaların kurulması teşvikedilmeli. Özel sektörde bu tipfirmalarının olması Eskilin gelişimine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

 

Kamualanında ise durum çok farklı özellikle okulların siteleri olsun ilçe genelindekamu kurumlarının birçoğu güncelliği zamanında yapmıyor.  Bazı güncellemeleri yapmak o kadar zorolmamasına rağmen yapılmıyor.

Bir diğer Önemli husus Tanıtım günlerinekatılıyoruz. Tarımı ön plana çıkarıyoruz. “Türkiye’de Tarımın Başkenti Eskil”diyoruz. Tarım ve Hayvancılığı yöneten kurumlarımızın web sayfaları halen yokBana göre Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün internet sitesi olsa çiftçilerimiz birçokişlemini internet ortamından gerçekleştirse iyi olmaz mı?

Aynı Şekilde Eskil Ziraat Odası'nın da websayfası bulunmuyor. 

 

Eskil'de kamu kurumları Bilişim alanındanResmi prosedürünü bilmem ama Kaymakamlık Bünyesinde ve Eskil Belediyesi Bünyesinde Bilgi İşlemMüdürlükleri kurulmalı ve web tasarım ve programlama yapabilen Personel istihdamedilmeli Eskilde Bilişimle ilgili devlet destekli kamu çalışanlarınaeğitimler  düzenlenmesi fayda faydalı olacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00