• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Google Yok diyecek!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil Coğrafi olarakAksaray’ın En Büyük, Türkiye’nin ise sayılı büyük ilçelerinden birisi, Nüfusolarak Aksaray’ın ikinci büyük ilçesidir.

Eskil, geniş tarımarazileri olması nedeniyle her türlü yatırım için potansiyele uygun bir ilçekonumundadır. Kısaca yatırım yaptıkça gelişebilecek bir ilçedir.

Nitekim şöyle bir Eskilile ilçe olan yerleşim yerleri ile Eskil’i karşılaştıracak olursak,  Eskil’in geliştiğini görmek mümkün, NiğdeKonya ve diğer çevre illerde Eskil ile birlikte ilçe olan birçok ilçegerilerken Eskil sürekli bir yükseliş trendi ile Aksaray’ın En büyük ilçesiolmaya aday konuma gelmiştir. Bunu daha önceki yazılarımda “Büyüyen İlçe Eskil” diye de bahsetmiştim. 

Eskil özellikle NiyaziAlçay döneminde Ak Parti gücünü de kullanarak son yıllarda büyük bir ivmekazanarak yükselişe geçmiştir. Bu dönem içerisinde Eskil’e Meslek Yüksekokul YÖKonayı alınmış, Yüksekokul ’un ilçede uzun soluklu ilçeye katkı sağlayabilecek şekildefaaliyete geçmesi için İlçemizde çalışmalar her ne kadar basına yansımasa dadevam etmektedir. Tabi Yüksekokulu Eskil’e getirmek, Eskil için çok basitönemli olan tutundurmak öğrenciye sosyal olarak imkânlar sunabilmek, esasönemli olan ailesi geldiğinde kalabilecek yer (Otel) bulunması gerekir.

 

Şimdi Yazımın ana temasını oluşturan otel Meselesinibiraz açalım;

 

Bildiğim kadarı ile EskildeÖğretmen Evi dışında otel ve pansiyon tarzında dışardan gelecek misafirlerinkonaklayabileceği bir mekan yok. Öğretmen evininden “Büyüyen ilçe Eskil’e” yeterli olduğunu düşünmüyorum. Zaten adıüstünde Öğretmen Evi orada yabancı birilerinin konaklamasını sürekli olarakkonaklayan öğretmenler tarafından hoş karşılamayacaktır. Orası geçicide olsaonların evidir.

Velev ki Öğretmen evi dışardanmisafir aldı,

Nitekim alıyor da,

Ama Yüksekokulun ilçemizeaçılması yada Ağustos ayında düzenlenecek festival için uzun yıllardır Eskil’e gelmeyen,kalacak yeri olmayan kapasitenin üzerinde kişi gelse konaklayabilecekleri biryer yok!  

Gerçi teknoloji bir tıkötede gelecek kişi bu tip durumlarda İnternet’e girecek Google ‘ye yazacak EskildeOtel,  “Google’nin cevabı, YOK diyecek…”  Bu da kişinin Eskil’e gelme fikrindenvazgeçmesine yada sorgulamasına neden olacaktır.

Sonuç olarak; Otel, Eskil için önemlibir ihtiyaç, tabi burada her şeyi Belediye yada kamu kurumlarından beklemekdoğru bir şey değil bunun için özel sektör ’ün bu konuda çalışma yaparak otelkonusunu gündeme alması kamu kurumları özellikle belediyenin bu konuda yolgösterici ve yardımcı olması gerekir.

Otel yada konaklamayerinin açılması hem Eskil hem de yatırımcı açısında ilerleyen yıllarda faydalıbir hizmet olacağı kanaatindeyim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00