• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü Rahmetle Anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü Rahmetle Anıyoruz
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü Rahmetle Anıyoruz
         Aramızdan ayrılışının yıldönümünde kendisini bir kezdaha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz. Hayatını milletine adayan, işgalve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devletve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz.

  Atatürk'ü, , içeriden ve dışarıdan Türkiye'yeyönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde anıyoruz .Ne Mutlu TürkümDiyene demekle övünenbüyükmilletimiz,  Andımızın Okullardankaldırıldığı, Anayasadan Türk ifadesinin kaldırılmaya çalışıldığı, sinsiceyürütülen psikolojik faaliyetlerle gençlerimize Türklük gururu ve şuuru ile millet olmanın anlamıunutturulmaya çalışıldığı bu dönemde Atatürk eve onun mirasına daha çok sahip çıkmalıdır. Böylesine vahim bir ortamda, büyükTürk milleti, yeniden bir şahlanışın veaydınlık, bir geleceğe doğru gururla ve güvenle yol almanın büyük özlemiiçerisindedir. Bu özlemi gerçekleştirmek de Atatürkündediği gibi milletin azim ve iradesiyle mümkün olabilecektir.    

Türkmilletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstünbir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefave gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Kurtuluş yıllarında; karanlıktanaydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğevarışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edicibir nitelik arz etmiştir.

Yanmış,yıkılmış, yorulmuş ve yenilmiş bir sosyolojik kudreti tekrar ayağa kaldıran veçizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran elbette Mustafa Kemal’in eşsiz dirayeti vehamiyeti olmuştur. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımlaesaretin bariyerleri devrilmiş, meydanlardaki kahramanlıklarla mütecavizemellerin surları delinmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendikaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir.

Türkmilletinin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunamayacağını, devrinmodern silahlarıyla dahi sonuç alınamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir.

Ruhuşad, mekânı cennet olsun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00