• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

FESTİVAL BÖYLE GEÇTİ

FESTİVAL BÖYLE GEÇTİ
FESTİVAL BÖYLE GEÇTİ

Festivalin ilk günü Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve diğer protokol üyelerinin kortej yürüyüşü ve halkı selamlamasıyla başladı. Mehter gösterileri, davul şov ve Aksaray’a ait Malaklı köpekleri festivale renk kattı.

Festivalin İlk gecesinde Ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz seslendirdiği türkülerle Aksaray halkına unutulmaz bir konser verirken, Belediye Başkanı Nevzat Palta. Sanatçı Hakalmaz’a Aksaray halkı adına teşekkür ederek bir buket çiçek ve onurluk hediye etti.

Festivalin İlk günü Havai fişek gösterileri ile son buldu.

Festivalin ikinci gününde ise Hükümet Meydanı sema gösterisi ile manevi iklimlerin kapılarını aralarken, Sami Savni Özer konseriyle farklı bir gece daha yaşamış oldu.

. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali'nin 3. gününde Ihlara Vadisi'ne gezi düzenlendi. Aksaray Belediyesi önünden kaldırılan otobüslerle Ihlara Vadisi'ne gelen Aksaraylılar, vadi içindeki Belisırma köyünden yürüyüşlerine başladı.
Vadi içindeki akarsuyu takip ederek yaklaşık 4 kilometre yürüyen Aksaraylılar, vadinin ortasında Aksaray Belediyesi tarafından verilen yemeğin ardından müzik eşliğinde eğlendi.

Akşam ise Hükümet Meydanında, özellikle gençlerin yeni idolleri arasında gösterilen Mustafa Ceceli Konseri vardı. Hükümet Meydanını tıklım Tıklım dolduğu Konserde Mustafa Ceceli Aksaraylı hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Festival’in ilk 3 günlük maratonu gecenin sonunda düzenlenen havai fişek gösterileriyle sona ereken, festival kapsamındaki Karakucak Güreş Müsabakaları önümüzdeki haftasonunda Kılıçarslan Parkında yapılacak. Aksaray Kamuoyunun geneli düzenlenen organizasyondan ve etkinliklerden memnun kaldığını dile getirirken, Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali'nin kapsamının dahada geliştirilerek ulusal ve hatta uluslarası arenaya taşınması gerektiği, ve diğer illerde olduğu gibi sadece turizm alanında değil, diğer alanlarda da festival organizasyonları yapılması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00