• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Fenerbahçe hakketti

Mustafa BOZDAĞ

2013-2014sezonunun başlangıcında otoriteler şampiyonluk için Galatasaray’ı bir adım öndegösteriyordu.  Gerekçeleri iseGalatasaray’ın yabancılarının iyi olması, Fatih Terim Faktörü gösteriliyordu. Amabir gerçek vardı yabancı kuralı nedeni ile 6+4 kuralından dolayı 4 yabancı tribüneçıkacaktı. Bu da tabi en çok Fenerbahçe’nin işine gelecekti. Çünkü Fenerbahçegeçen yıldan bu planlamayı yapmış yerli kadroyu güçlü tutmuştu. Yerli kadro eniyi Fenerbahçe’de idi bu da zamanla kendini belli etti.

 Sezonaçılışları oldu. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön Elemesinde Arsenal’a yenilerekelenmesi, 1 yıl önce Avrupa’da yarı final oynamasına rağmen sürpriz bir şekilde2 yıl Avrupa kupalarından men edildi. Lige’de Konyaspor mağlubiyeti, TürkiyeKupasında Fethiyespor’a elenmesi Fenerbahçe açısından 3 olan kulvar bir anda 1’edüştü. Galatasaray’ında 3 kulvarda yoluna devam etmesi Galatasaray açısındandezavantaj Fenerbahçe açısından avantaj olarak yansıdı.  Tabi daha ligin 6.ıncı haftasında Fatih Terimile yolların ayrılması Buda ilerleyen haftalarda Fenerbahçe’nin toparlanmasına veligin ilk devresini lider bitirmesine neden oldu.  Bu gelişmeler Fenerbahçe’nin şampiyonolacağının habercisi gibiydi.

İkinciyarının başında özellikle forvet mevkiindeki futbolcuları sakatlanması ile Peşpeşe aldığı mağlubiyetler ile bocalasa da ilerleyen haftalarda Galatasaray’ınbana göre iyi futbolcularını gönderip yerine daha iyisini transferedememesinden dolayı Fark’ı açtı.  Buaçılmada Galatasaray yönetiminin yapmış çok büyük hatalar etkili oldu.

Sonuçolarak; Fenerbahçe Çaykur Rize ile berabere kalmasına rağmen  bitime son 3 hafta kala şampiyonluğunu ilanetmesine neden oldu.

Şampiyonlukla ilgili olarak;

Şampiyonlukulaşılması kolay bir hedef değil. Fenerbahçe’de şampiyonluğa giden yolda enönemli faktör Ersun Yanal’ın oluşturmuş olduğu Ekip ruhu, takım olgusu, fedakârlıkoyuncuların Yürekli, mücadelesidir. Şampiyonluğunbaş mimarı Ersun Yanal... 1 gün bile sportmenliği unutmayan, centilmenliktenuzaklaşmayan ille de 'Futbol oynayarak şampiyon olacağım' diyen Yanal’ın buşampiyonlukta  katkısı oldukça büyüktür.

Tabişampiyonluğun diğer aktörleri Antrenörler, kondisyoner, doktoru, analizcisi,tercümanı, fizyoterapisti, masörü ve malzemecisi, bu kulüp için ailesini,işini, sağlığını, parayı pulu kenara itip dört elle sarılan başkan AzizYıldırım ve yönetim kurulu ve tabii ki de büyük zorluklar, acılar, yaşayan büyükF.Bahçe taraftarı hepsinin bu şampiyonluk bu başarıda emeği büyüktür. Şimdisevinme sırası Sevinci hak ettiniz. Kutlayın doyasıya...

 Tebrikler F.Bahçe, Tebriklerşampiyon...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00