• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Facebook Üzerinde Profesyonel İş Ağı

Mustafa BOZDAĞ

  Dünyanın ilk online kariyer sitelerinden Monster, Facebook’ta global profesyonel ağ uygulaması ‘BeKnown’u 27 Haziran 2011 tarihinde duyurdu. Facebook’ta kullanıcıların profesyonel ağ kurması amacıyla geliştirilen ‘BeKnown’ ile kullanıcılar birçok kariyer fırsatına erişebilirken, şirketler aradıkları yeteneklere çok daha kolay ulaşacak.

Bu sistem sayesinde kullanıcılar farklı kaynaklardan arkadaşlarını ve profesyonel olarak iletişimde olduğu kişileri ağına dahil edecek ve kariyer fırsatlarını keşfedecekler. BeKnown uygulamasını tüm Facebook kullanıcıları, 19 farklı dilde bu adresten indirebilir: http://apps.facebook.com/beknown/welcome

Monster Worldwide Global CIO’su ve Ürün Bölümü Başkanı Darko Dejanovic, BeKnown sayesinde Facebook’ta, kullanıcıların kişisel bağlantıları ve iş bağlantıları ile bunların içeriklerini ayrı ayrı tutabileceğini söylüyor.

 

BeKnown ile Facebook kullanıcılarının elde edeceği faydalar şöyle sıralanıyor:

- Kullanıcılar, en sevdikleri sosyal ağ platformundan ayrılmadan kendilerine özel  profesyonel ağlar oluşturabilecekler.

- Diğer sosyal ağlardaki bağlantılarını kolayca BeKnown’a davet ederek, profesyonel ağlarını mevcut Facebook arkadaşlarının ötesine genişletebilecekler.

- Aileleri ve arkadaşları ile olan sosyal faaliyetlerini, profesyonel kontaklarla olan iş ile ilişkili faaliyetlerinden ayrı tutabilecekler.

- BeKnown üzerindeki profesyonel bağlantılarının hangi şirket veya iş fırsatı ile bağlantılı olduğunu görebilecekler.

- Profesyonel ağlarını Monster’ın iş arama araçları ile ilişkilendirebilecekler ve Monster profillerini uygulama içinden BeKnown’a aktarabilecekler.

 

BeKnown’un şirketlere sunduğu faydalar ise şunlar:

- BeKnown, Facebook üzerinde çok geniş bir global yetenek havuzu oluşturacak.

- İşe alıma odaklanmış görünürlük fırsatları yaratacak ve iş ilanlarının yüksek etkileşimli bir ortamda bulunmasını sağlayacak.

- BeKnown kullanıcıları şirket ve sosyal ağ faaliyetlerini takip ettiği için, şirketlere pasif iş arayanlarla da iletişime geçme fırsatlarını yaratacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00