• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskilli Heyetini Ankara çıkarması

Mustafa BOZDAĞ

24.06.2013 Pazartesi günü Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, Eskil Ziraat odası Başkanı Necati Belgemen ve Muhtarlardan oluşan 18 kişilik heyet Ankara’nın yolunu tuttu.

Ankara Gündeminin Ana konusu Tarlalar için Toplu Tabulaştırma bunun yanında;

Ø  Ruhsatsız Kuyulardaki ruhsat sorunu

Ø  Eskil Eşmekaya arası Yol genişletilmesi

Ø  Ay Çiçeği Desteklerinin ödenmesi

Heyetin İlk Durak yeri Son günlerde Sorun hale gelen Ruhsatsız kuyulara ruhsat sorunu için Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü ile görüşüldü. Görüşme çok olumlu geçti bu sorunun düzeltileceği Çok büyük ihtimalle kuyulara ruhsat verilecek ama tabi her kuyuya değil Bu uygulamadan 2008 deki sayımda yazılan ruhsatsız kuyular ve sayımda yazılmayan kuyular varsa onlarda 2008 den önce olduğunu ispat edilebilirse bu kuyulara kapsıyor  bu uygulama Konya il sınırı içerisinde ruhsat verilirken Aksaray il sınırlarında aynı şartlardaki kuyulara ruhsat verilmiyor idi. bunların dışında olan kuyulara ruhsat verme imkanı bulunmamaktadır. Bu konu 10-15 günlük bir süre içerisinde netlik kazanacak ama çözüldü diyebilirim.

Heyetin 2. Durağı Karayolları Genel Müdürlüğü Konu “Eşmekaya – Eskil” arasındaki yol Bu yol için Eskil Ziyaretimde Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay ile yapmış olduğumuz kısa görüşmeyi aktarmak istiyorum. Mustafa dedi Eskil Eşmekaya karayolu için Karayolları Bölge Müdürü ile Başkanlığa seçildiğim ilk yıldan beri bu yolun genişletilmesi için defalarca görüşmem oldu geldiler yolu incelediler. Test amaçlı aylık ortalama kaç araç geçtiğini saydılar.   Başkanım dediler sizin buradan çok az araç geçiyor. Bizim buradan önce daha fazla araç geçen yapacağımız sayısız yol var dediler dedi.  Başkan bu işin peşini de bırakmayacam ama dedi. Bir şekilde O yol yapılacak demişti.  Gerçekten başkan bırakmamış olacak ki bu sefer Heyet ile Karayolları genel Müdürlüğünün Yolunu tuttu ve yol için görüşme yapıldı.  Yolun yapımı için söz alındı. hatta biraz daha açayım konuyu Projelendirme çalışması tamamlanmış ve yatırım programına alınmış durumda olduğu bilgisi heyete iletildi.

Heyetin 3.durağı Tarlalar için gelen toplulaştırma için görüşme gerçekleştirildi.  Tabi bu olay yeni değil geçen yıldan başlamıştı. Muhtarlar ile birlikte gidildi Yetkililer Toplulaştırma için Projelendirme çalışmalarının tamamlandığını Projenin hayata geçirilmesi için ödeneğin beklendiğini heyete ilettiler. Tabi devlete de hak vermek gerek bunun için oldukça büyük bir bütçe gerekmekte ama bu işin çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceği tahmin ediyorum.

Dördüncü ve son durak yeri Ay çiçeği desteklerinin ödenmesi bir ziyaret gerçekleştirildi bu konuda da en kısa zamanda ay çiçeği desteklemeleri ödenmesi için söz aldılar.

Buradan şunu söyleyebilirim Bu tip çıkarmaların Eskil’e fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Gerçekten güzel olumlu bir ziyaret olmuş Birlikten kuvvet doğar Buradan Başta Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’a, Ziraat odası başkanı Necati Belgemen’e ve biri birinden değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.  Bu tür çıkarmaların devamını diliyorum. Buradan her ne kadar çekilen fotoğrafı bana göndermesede Köyümüz muhtarı Sayın Sebahattin Cirit Abime gezi hakkında bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00