• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Eskil’i Bol Adaylı bir seçim bekliyor?

Mustafa BOZDAĞ

Eskil’de siyaset yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte alevini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Şu ana kadar İsmail Meral, Ömer Uzar, Mimar Kazım Mutlu, Necati Belgemen, Hacı Mehmet Yalvaç, İsmail Şahin ve son olarak Recep Çelen Hoca, adaylığı ile ilgili açıklama yaptılar.

Bununla birlikte Mevcut Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eskil Belediye Başkanı Şerafettin Meral, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Güdendede potansiyel aday olarak gördüğümüzde,  Belediye Başkanlığı bol adaylı bir yarış olacağa benziyor.

Geçen Hafta Eskil ziyaretim esnasında yine siyaset konuşuldu. Edindiğim bilgi Necati Belgemen Kesinlikle Niyazi Alçay’ı desteklemeyecek…

Yine edindiğim bilgi Niyazi Alçay’da yine kesinlikle Necati Belgemen desteklemese de aday olacak görünüyor. Kısaca, Niyazi Alçay halk isterse adayım diyor.

İsmail Meral, çok uzun zamandır aday ve sürekli siyasi yatırım yapıyor. Her platformda kendini göstermeye çalışıyor.

Ömer Uzar ile görüştüm. Adaylığım aynen devam diyor. Şerafettin Başkan ile her görüşmemizde ‘’Nasılsın başkanım’’ dediğimde her defasında, ‘’20 yıl önceki gibiyim, gönlümde en az bir 10 yıl daha siyaset yapmak var’’diyor.  Bu enerjiyi de gösteriyor.  Diğer adaylar ise pusuda bekliyor.

Necati Belgemen’in açıklamaları bu haftaya damgasını vurdu. Akabinde birkaç saat geçmeden Recep Çelen bombayı patlattı. “Eskil Belediye Başkanlığına adayım” dedi. Necati Belgemen, ‘’Biz bırakalım genç adaylar gelsin’’ dedi. Bu açıklama bir kısım çevre tarafından olumlu bir açıklama olarak görülürken, bir kısım çevre tarafından Niyazi Alçay’ın adaylığı kesinleşti. Necati Belgemen bu açıklamayı yaptı.  Bir kısım çevre ise Necati Belgemen’in adaylığını açıkladığını düşünüyor. Benim bildiğim çok net bir bilgi Sayın Necati Belgemen kazanacağına emin olduğu an aday olur. 

Ama Necati Belgemen’in bu açıklamalarının ardından uzun süredir adaylık için nabız yoklayan Recep Çelen Necati Başkan’ın açıklamasından 3 saat sonra adaylığını açıkladı. Recep Hoca bir çok kesim tarafından Eskil siyasetine renk kadar görüşü hakim. Mesleki hayatındaki başarılarına şapka çıkarılır.

Ne diyelim çok bol adayın olacağı bir seçim dönemine girmiş bulunuyoruz. Hele muhtarlık seçimleri yangın yeri gibi orda belediye başkanlığından daha fazla aday olacağa benziyor. Kaybeden olmasın Kazanan Eskil olsun diyor, tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00