• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Eskilgücüspor’a, “Yapılan haksızlığa kim dur diyecek!”

Mustafa BOZDAĞ

Benim Eskil’e, Çöl Kartal Eskilgücüne sevdamı beni tanıyan Herkes bilir. Normalde sakin yapılı birisiyim. Bu hafta Eskilgücüspor 2016-2017 Amatör Lig’de ilk maçına çıktı. Rakip güçlü 4 yıl üst üste Bal liginde oynamış bir takım Ama Eskilgücü karşısında ezik bir futbol Hakemin kanadı altına sıkışmış Kısaca Eskilgücüne karşı varlık gösteremeyen Fakat Eskilgücü karşısında galip gelen bir takım ile mi, hakem ile mi oynadık onu tam kestiremedim.

Sonuç, Hakem Bizim Yüksekten Uçan çöl Kartalını biçti geçti, Eskilgücü adeta katledildi. Beni de çileden çıkardı gece uyku uyuyamadım.

Sabahta sosyal Medya’dan ilk tepkimi verdim. Bir paylaşım yaptım. Hani bir söz vardır. “Dost Başa düşman ayağa bakar derler ya” Benim takipçilerin bir çoğu da  benim ayağımdaki terliği eleştirmiş. Canları sağ olsun…

Aksaray 1989 yılında il oldu.  O tarihlerde ben ilkokul 5'e gidiyordum. Kısaca çocuktum. Ama çocukta olsam futbola, takım tutmaya  bir sevgim bir sempatim hep vardı halende var.

Futbol İle İlgili En Büyük İdealim!

 “Acaba Aksarayspor’u 1. Ligde görebilecek miyim derdim.”  Ama maalesef ki göremedim. TRT’nin TELEGÜN ’ünden her hafta takip ettim. Aksarayspor  Bir zaman 2. Lige çıktı. Ama macerası kısa sürdü. Bazı zamanlarda sponsorlar oldu. Ama başarı olmadığı için çekip gittiler. 
Gelelim Asıl Mevzumuz Eskilgücü meselesine

 Eskil futbola tutku ile bağlanan “Aksaray’da futbolu en çok seven ilçe” hatta Aksaray il merkezinden daha fazla…

Aksarayspor’a yapılan yatırım Eskil'e yapılsa idi. “Eskil belki de şu an Akhisarspor gibi birinci ligde olabilirdi.” 

Eskil'de de bu sene müthiş bir azim ve küçük çaplı futbol tutkunu olan firmalar sponsor oldu. Büyük Firmalar zaten parayı sever sponsor olmaları çok küçük bir ihtimal…

Eskil'in ileri gelenlerinin Eskilgücüspor’a ilgisi Kocaman Bir Sıfır Önüne Eksi Koyarsan Eksi Sıfır

Peki Eskil’in ileri gelenleri kimler

Eskil Kaymakamı, Kaymakam beyi tanırım Spor’a ilgisi oldukça fazla Eskilgücüne ilgisi nasıl ne kadar faaliyet alanına girer bilemem Kaymakam beyi bu konuda da eleştiremem Ama katkısı olursa menmun oluruz.

Eskil Belediye Başkanı, Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın özellikle maddi anlamda destekleri  oluyor. Olmaya ’da devam edecektir. Bu konuda Başkan Alçay’ı ayrı bir kenara koyalım hatta teşekkür edelim. Ama sadece maddi destek yetmeyeceğini düşünüyorum. Ya kendisi maçlara gidecek yada Meclis üyelerinden biri yada bir müdürünü görevlendirip her maçı takip ettirecek… ama ben müdürlerin gitmesi taraftarıyım meclis üyeleri genelde hindi kuzu ne olmaz ise kolay kolay uğrak vermezler…

Başta Ak Parti Eskil ilçe Başkanı ve Diğer Partilerin başkan ve temsilcileri, Birazcık Eskilgücüne sahip çıkmaları

İl genel Meclisi Üyeleri, Ayda En az 10 sefer belki Aksaray’a gidiyorsunuz. Vali ile görüşüyorsunuz, Bu Konuda ’da sizlere çok iş düşüyor.

Ben olsam bu ileri gelenlerin yerine toplanır. Arkadaşlar hepimiz aynı anda gidemeyiz ama her maçta en az birimiz maçlara gitsin. Protokolde otursun bak o zaman hakemlerin bile maçı yönetme şekli değişmez mi?

Düğünlerde pilav yemeyle yada bir toplantıya katılıp Selfie çektirmekle Eskil ve Eskilgücü temsil edilmiyor. 

Aksaray amatör spor kulüpler Federasyon’unda Neden Eskilli bir temsilci yok?

Evet Eskil Aksaray amatör spor külüler federasyonu adına bir takımı futbol oynuyor.  Aksaray’ın en çok yerleşim yeri olan Eskil’in 1 beldesi, bu beldeye bağlı 14 yayla, 11 köyü, bu köylere de bağlı yaklaşık 15 yayla, ve Eskil Merkez ve merkeze bağlı 75 yayla bulunmaktadır. Aksaray’ın il merkezi ve diğer tüm ilçelerini toplasan bu kadar yerleşim merkezi yok…

Ama Futbol’a tutku ile bağlı bu ilçede takımı var “Aksaray amatör spor kulüpler Federasyon’unda  1 temsilcisi yok tek len tek temsilci!”  

Şimdi demezler mi kardeşim bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye  Bir dipnot düşelim geçen sene bu seneden ötürü söz vermişler Sizden bir temsilci alacağız diye  fakat sözü tutmak sözünün eri olmak eski örf adet ve geleneklerimizde kalmış Yani söz tutulmamış bunu bilgisini Eskilgücü kaynaklarından öğrendim,

Gelelim Maç ile ilgili değerlendirmelerimize,

Maçtan bir  gün önce Aksaray amatör spor kulüpler federasyonu başkanı Sayın Cavit Kılıç, rakip takımın düzenlediği yemeğe katılmış yemeğe katılabilir ama bir görevi olan bir kişi maçtan bir gün önce yemeğe katılması etik bir durum mu? Takdiri sizlere bırakıyorum?

Rakip takımın facebook hesabından Eskil’in haklı tepkisine Eskil gücünün hakem konusunda haklı olduğunu kabul etmelerine rağmen bir açıklama yapmışlar.

Açıklama aynen şu şekilde,

“22_10_2016 cumartesi akşamı kulübüm adına verdiğim yemeğe davet ettiğim Sayın  Cavit Kılıç’a yapılan bu eleştiriler çok ayıp ve de yersizdir. Cavit bey benim ve diğer yönetimde bulunan kişilerin daveti üzerine burada bulunmuştur. Cavit kılıç benim arkadaşımdır abimdir değer verdiğim bir insandır. Eskil sporlu değerli yönetici kardeşlerim ve değerli Eskilspor’a gönül veren arkadaşları haliyle hakemin vermiş olduğu uzatmadan dolayı rahatsızlıklarını dile getirmişlerdir. onlarda tatbikî haklı olarak uzatmanın fazla verildiği yönünde estirmektedirler.”

Maçın  İlk yarı şöyle böyle, Eskilgücü daha derli toplu etkin olan takım, fakat ilk yarı tabelada 0-0 gösterdi.  

2'nci yarı 2 kırmızı kart, 9 kişi olmasına rağmen bu takım son dakikada 2-2'yi yakaladı. Eskilgücü başkanı sayın Ramazan Duş’un açıklamasında da olduğu gibi hakem maça kırmızı kartlardan sonra  bu kez de 7 dakika uzatma süresi verdi.  Uzatma süresini de tam 14 dakika oynattı.  Uzatmayı biz golü yiyene dek sürdürdü ve golü yememizle santrayı gösterdi maçı bitirdi,

Bu anlayışla Aksaray’da spor yada futbol ileriye gidemez…

Nasılki Eskilfgücüne bir sevda ile bağlı isem Aksarayspor’ada en az o kadar bağlıyım. Ama Sırf il takımı galip gelsin diye bir ilçe takımının hakkı gasp edilerek Aksarayspor’a futbolcu yetişmez. En Basit örneği Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan’ın oğlu Tuğrul Başkan Gençlerbirliği U 21 takımında gollerini tesbih çizer gibi çiziyor. 

Bir teklif götürün Tuğrul’a bakalım gelir mi?  

Gelmez?  

Aksarayspor birinci ligde çıkar mı? Ben 30 senedir böyle bir ufuk göremedim.  Bu anlayış hüküm sürerse de görmemin imkanı yok…

Eskilgücü ne Yapmalı?

Çöl kartalına yakışanı yapmalı, Futbolculardan ricam centilmence son gücünüzle mücadelenizi verin gerekirse kursağınız patlayıncaya kadar mücadele edin rakip 11 kişi ise 3 daha ekleyin rakibi 14 kişi görün ama pes etmeyin. belki bundan sonraki maçlara çıkacak h hakemlerde iyi niyetli hakemlerimiz olabilir onlar inşallah, onlar azmi en önemlisi de sahada olan mücadeleye saygı gösterirler.

Benim şahsi görüşüm sahada mücadeleye saygısı olmayanın benliği de kişiliği de yoktur.
Aksaray dışından hakem talep edilmeli

Buradan Eskilgücü yönetimine sesleniyorum eğer ki Hakemlerin Aksaray’da kafası çeliniyor diyorsanız. Mevzuata uygunsa Federasyon ile irtibata geçip Konya yada başka illerden hakem talep edin, Ya değilse Eskilgücü(çöl kartalı)’ne Messi ile Ronaldo’yu da getirsen Eskilgücü Aksaray dışında bir maç yapamaz. Yapsa ’da böyle 9 kişi tamamlar. Yenilinceye kadar maç uzatılır.

Ama şu bilinmeli Eskilgücü bu sene sahipsiz değil! Aksine çok güçlü ve dimdik ayakta olacaktır. Ne kadar çelme takılırsa takılsın yıkılmayacaktır.

Gelin bu çöl kartalına bir sevda gibi bağlanalım sahip çıkalım

Bu sevdaya gönül veren herkesi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00