• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Eskil’e Ziraat Fakültesi Kurulmalı!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil Her alanda büyüyor ve gelişiyor. Bir çok köy ve yayla şehirleşme yolunda ilerliyor. Kaputaş, Çulfa, Celil, Güneşli, Bozcamahmut ve sayamadığım bir çok köy ve yayla şehir statüsüne geldi.

Bir çok köy ve yaylada Hayvancılık ve tarım çok ileri noktalara geldi. Hayvancılığın gelişmesinde Eskil Meslek Yüksekokulu veterinerlik Yüksek Okulu da yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. İddia ediyorum Aksaray Üniversitesi içerisinde en işler Meslek Yüksekokulu Eskil’dedir.

Tabi sadece hayvancılık alanında eğitim tesisinin olması yetmiyor. Eskil’in yüzde 70’i tarım ile uğraşıyor. Aksaray ve Konya tahıl ambarlarının büyük bir yekün’ü Eskil’de yetişiyor. Bu kapsamda Eskil Meslek Yüksek Okulu Eskil’de çıraklık dönemini tamamladı. Şimdi ustalık dönemine geçmesi ve yüzde 70 tarım ile uğraşan büyük bir coğrafyaya sahip olan ilçemiz Türkiye’de bir çok ilçede açılan fakülteler gibi Eskil’e de Aksaray Üniversitesi Bünyesinde bulunmayan Aksaray’a açılması en uygun bölge olan Eskil İlçemize Ziraat ile ilgili bir fakülte açılması bölge tarımının daha bilinçli bir şekilde yapılması adına çok büyük önem arz ettiğini düşünüyorum.

31 Mart’ta bir seçim olacak Eskil’in 10 yıl sonra belediye Başkanı değişmiş olacak yeni gelecek belediye başkanı ve Eskil siyasetinde görev alan ve davası Eskil olan kişilerin bu alanda bir çalışma yapması Eskil’in geleceği için çok büyük önem arz ediyor.  

Ama seçim döneminde siyasilerimizin ağzından yada basına yansıyan bu anlamda bir görüşlerini göremedim. Belki düşünceleri arasında vardır. Seçim sonrası yapmayı düşünüyor da olabilirler. Daha önceki yazlarımda dile getirdim bir kez daha hatırlatmak istedim.

Sonuç olarak benim davam Eskil bu alanda yapılabilecek her türlü çalışmanın içerisinde olmaya hazırım, 

Seçim yaklaştı. Hem Belediye Başkanlığında, Hem Meclis üyeliğinde hemde muhtarlıklarda Centilmence bir seçim süreci yaşanıyor.

Bu süreçte tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00