• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Eskil’e Sağlık Meslek Lisesi gerekli!

Mustafa BOZDAĞ

Pazartesi Günü Eskil’e bir ziyaret gerçekleştirdim.  Eskildeki gelişmeler konusunda Eskil Kaymakamımız Sayın Yavuz Kartal, Eskil Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay, Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Kolukısa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Bayram Dağlı ve Sayın İbrahim Kılıçer ile Eskil Meslek Okulu sekreterimiz Sayın Ahmet Güneş’i ziyaret ettim.

Burada Eskil Kaymakamımız Sayın Yavuz Kartal ile ilçemize Atandıktan sonra ilk defa görüşme fırsatım oldu. Öncelikle Sayın Kaymakamımız, Eskilimizi kısa sürede tanımış, Eskilimizin sorunlarını çözme gayretini göstermektedir. Benim bundan önceki kaymakamları ziyaret amacımda, sayın kaymakamımızı da ziyaret amacımda genel olarak Eskil eğitimi ile ilgili olmuştur. Çünkü kalkınmanın eğitim ile olacağını düşünüyorum.

Kaymakam beye de, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ Yaşar hocama da, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arkadaşlarıma da,  Eskil’in “iyi kaliteli bir liseye” daha ihtiyacı olduğunu ilettim. Bunun ile ilgili bir kurumun okul yaptıracağı taahhüdü olduğunu öğrendim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yeni yapılacak okul ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu’nun da Eskil Eğitimi ile ilgili bir çalışma yaptığını öğrendim. Bir yandan da Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’da Milli Eğitim bakanımız ismet Yılmaz ile Eskil Eğitimi ile ilgili görüşme yaptığını söyledi.

Kaymakam bey ise Eğitime özel bir önem veriyor. Özellikle okulların ihtiyaçları konusunda çok hassas davranıyor. Kaymakam bey ile yaptığım görüşmede Kaymakam Bey Eskil’e Sağlık Meslek Lisesinin bir ihtiyaç olduğunu ve sağlık meslek lisesinin eskile çok katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu söyledi. Tabi Sağlık Meslek Lisesi için hastane üzerinde de bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Bende Kaymakam Bey ile aynı görüşteyim. Eskil’e gerekli olduğunu düşünüyorum. Tabi Sağlık Meslek Lisesi ile ilgili Mustafa Zavlak Döneminde de bir girişim olmuştu. Onunda belirtelim. 

Vatandaşlarda, çocuklarını Eskil’den daha küçük ilçelere yatılı okula göndermek istemiyor. Çocuklarımız kendi ilçemizde gözümüzün önünde, okuması hem bizi maddi olarak, hem de manevi olarak bizleri rahatlatacaktır.  

Sonuç Olarak Eskil Eğitiminde düşünülen bu çalışmalar Eskil eğitiminde ciddi sıçramanın yaşanmasına neden olacaktır.

Umarım bu çalışmalar kısa süre içerisinde meyvesini verir.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00