• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Eskil’e Ketem Merkezi Kurulmalı!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil’in tarım ve Hayvancılık alanında yapılan büyük yatırımlar ile birlikte son yıllarda büyük bir gelişim gösterdi. Nitekim Aksaray’ın diğer tüm ilçeleri nüfus olarak azalırken, Eskil’in nüfusu artış gösteriyor. TUİK verileri dikkatli bir şekilde analiz Ortalama 5 Yıl gibi bir sürede Eskil Aksaray’ın En büyük ilçesi olacaktır.

Eskil devlet Hastanesinin bölge ihtiyaçlarını karşılaması konusunda giderek yetersiz kalmaya başladı, her gün birileri bizlerden MR konusunu gündeme getirmemizi istiyor, Kadın doğum, başta olmak üzere bir çok branşta eskilde her gün tedavi almak isteniyor. Bunun için yapmış olduğun bir çok görüşmenin  sonucu hastane kategorisinin yükseltilmesine çıkıyor. Yetkililerden bu konuyu hastane kategorisinin yükseltilmesi konusunu ele almasını bekliyor halk…

İlçemizin Genç Siyasetçilerinden Zeki Güden geçen hafta içerisinden ilçemizde hemen hemen her aile bir yakınını kanser hastalığı sonucunda kaybettiğini,  bunun ile ilgili herk gün gündeme getiriyor, bu genç arkadaşımızı öncelikle kutluyorum. Şöyle bir bakıyorum gerçekten ölen akrabalarımın yarıdan fazlası kanserden ölmektedir. Kanser ölümleri Eskil’de her geçen gün artış göstermektedir.  Zeki kardeşimizde yapmış olduğu paylaşımlarla bu alanda önemli konuya gündeme getirmiştir.

Kanser tedavisi için  Birçok vatandaşımız Konya, Ankara ve Kayseri İllerinde bulunan hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. Eskil Devlet Hastanesi bünyesine acil olarak KETEM Tarama merkezi yani (kanser araştırma, tarama ve erken teşhisi) birimi kurulmalıdır.

İlçemiz Tuz gölü civarında olması hasebi ile acaba bölgenin yer altı sularından kaynaklı bu hastalık giderek artıyor. Bunun için bir araştırmada yapılmalıdır. Bölgede bulunan tuzdan kaynaklanan nedenlerden dolayı birçok vatandaşımız bu kanser hastalığının tehdit’i altında olabilir mi? 

Birlik olarak bu hizmetin getirilmesini sağlamak zorundayız...

İlçemizdeki ketem ihtiyacının ne kadar önemli olduğuna kanserden hayatını kaybeden ve bu hastalıkların ilçemiz nüfusu ile oranlanarak bir istatistiğinin çıkarılması ilçemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Yetkililerini bu konuya hassasiyetle üzerine giderek bir çalışma yapması bölge halkı açısından önem arz etmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00