• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Eskilde Turnuva

Mustafa BOZDAĞ

Son yıllarda ilçemizde düzenlenen turnuvalar ve heryıl yapılmaya başlaması önemli bir gelişme olarak göze çarpmaktadır. Turnuvanın asıl amacının Sayın Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın daha önceki röportajında belerttiğigibi "mahalle ve köyler arasında dostluk bağını güçlendirmek, İlçegenelinde sosyal aktivitelerini artırmak, sporu geniş kitlelere yaymak vesevdirmek, kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla” başlatmış olduğu girişimEskil’e Maddi Manevi çok şey kazandırdığı bilinmektedir. Bunu geleneksel hale getirmesi’de güzel bir gelişme olarak görülmektedir.

Fakat turnuva esnasında bazıhususların göz önünde bulundurulmasının ’da  Faydalı olacağı kanaatindeyim Bu hususlar;

· Kavga, dövüşveya tehdidin olmaması,

· · Gerekligüvenlik ve sağlık önlemlerinin alınması,

· GeçenTurnuvadan sonra çıkan Sporda şiddet ve düzensizliği önlemek için çıkarılankanunun göz önünde bulundurulması,

· Sahadaoynayacak futbolcuların atmosferi yükseltecek davranışlardan kaçınması,

· Geçen turnuvadaoluşan olumsuzluklardan ders çıkarılması gibi daha bir çok husus çıkarılabilir.

Kýsaca Herkesin özgürve rahatça oynayabilmesi için ortam sağlamak bunun içinde ilçemizde bulunankamu kurum ve kuruluşlarında yetkili ve görevlendirilmiş kişilerin biraz dahahassasiyet göstermeleri gerekir.

Burada önemli olduğunu düşündüğümbir konuya temas etmek istiyorum. Bu turnuvalar ilçemizde bu yıl 3. Yılınagirdi. Geçen turnuvalarda yaşanan bazı olumsuzluklar yaşandı bunların bu yıltekrar yaşanmaması geçen turnuvalarla ilgili gözlemlediklerimi  kısaca özetlemek istiyorum. Bunlar;

· Sahanın durumu(geçen yıl berbat bir sahada oynandı) önümüzün kış olması göz önündebulundurulmalı, bu yılda aynı senaryonun tekrarlanmaması,

· Ambulans olayı(geçen yıl bir maçta sorun olduğunu biliyorum)

· İlk turnuvadaBozcamahmutspor-Meryemağıl maçı sonrası sahayı yapılacak diye söz verildi. busözün tutulması,

Nitekim geçen yıllarda yaşanan buolumsuzlukların turnuvayı olumsuz yönde etkilediği gözlemliyorum. bununlailgili olarak geçen 2 turnuvaya katılarak ilk turnuvada finalist olan veturnuvalarda başarılı bir görüntü çizenBozcamahmutspor saha şartlarının futbol için Elverişsiz olduğunu düşünerekturnuvaya katılmama kararı aldıklarını açıklandı.

Konu ile ilgili görüşlerini BaşvurduğumBozcamahmutspor Teknik Sorumlusu Naci TÜRKER son iki yılda ilçemizde düzenlenen“Herkes İçin futbol turnuvası” ilçeye heyecan getiren organizasyon olduğunufakat geçen yıl olduğu gibi bu yılda olumsuz hava koşullarının sahayı çamurhaline getireceği düşüncesinde olduklarını bu yüzden turnuvaya katılmama kararıaldıklarını bildirdi.

Eskilhalkından ve yetkililerinden ricamız güzel bir turnuva yaşatmaları, tanıtımınıolabildiğince iyi yapmak ve Eskil'in örnek bir turnuva düzenlenmesi Bölgemiziçin iyi ve daha iyi ve devamlı bir turnuva yaşanmasına sebep olacaktır.

 

Bozcamahmutsporve şahsım olarak Turnuvaya Katılan Tüm Takımlara başarılar diliyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00