• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Eskil’de Kalp Krizi vakasında artış!

Mustafa BOZDAĞ

Geçen hafta Eskil’de 48 saat içerisinde 3 ölüm vakası yaşandı. Bu 3 ölümün ’de kaderi aynı,

Sebebi kalp krizi…

Eskil Büyüyen bir ilçe bununla birlikte hizmet almada Aksaray’ın en sıkıntılı ilçesi…

Özellikle sağlık ve eğitim alanında ciddi eksiklikler var, bunları defalarca yazdık bir kez daha yazalım…

Bu haftaki konumuz sağlık…

Ak Partinin Eskil belediye başkanı Niyazi Alçay’ın 2. Dönem seçim vaatleri arasında hastanenin D Kategorisinden C kategorisine geçmesi gerektiğini önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde bu yönde çalışacaklarını vaat etmişti.

Sayın Alçay’ın çalışmalarının ne yönde neler yaptı. Bundan şu ana kadar vatandaş olarak pek bilgi sahibi değiliz. Yeri ve zamanı gelince gerekli açıklamayı yapacaktır. Buna benim şahsi düşüncem inancım ve güvenim tamdır.

Hastane ile ilgili önemli çıkış Sayın Mustafa Zavlak ’tan geldi.

Sayın Ak Parti Eskil ilçe başkanı Mustafa Zavlak’ın 22.09.2016 tarihinde hastanenin D Kategorisinden C kategorisine geçmesi için bir girişimde bulunduğunu basına açıkladı.

Başkan Zavlak’ın Basın açıklamasında;

“Eskil Devlet Hastanemizin D grubundan C grubuna geçişi ile statü değiştirerek hastanemizi her yönden gelişmesine, ilçe ve bölge halkımıza daha iyi hizmet edebilmesi için Sağlık Bakanlığına gerekli başvuruları yapılmıştır.

Bu çalışmada emeği geçen Sağlık Hizmetleri Müdürü Adem Çiğdem'e Eskil Devlet Hastanesi Müdürümüz Abdullah Başkan'a, Kamu hastaneleri genel sekreterimiz Himmet Durgut'a, İl Başkanım Abdülkadir Karatay'a Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Serdengeçti ve Cengiz Aydoğdu'ya Grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz'e ilçem adına ilgileri dolayısı ile teşekkürlerimi sunuyorum. Demişti.”

Öncelikle ben şunu belirtmek isterim İlçemize hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Hizmet getiren ve getirme gayreti içerisinde olan herkesin karşısında saygı ile eğiliyorum.

Eskil için önemli bir hizmet olacak olan hastane için Hem Sayın Niyazi Alçay’ın hem de Mustafa Zavlak’ın çalışma yapması sevindirici bir gelişme diyebilirim. Unutulan bir söz’ü Sağlık Meslek Lisesini de buradan tekrar hatırlatmak isterim.

Mustafa Serdengeçti’den Özel ricam…

Aksaray’ımızın biri birinden değerli 3 tane milletvekili var! Ama sağlık alanında mesleği doktor olan Sayın Doçent Dr. Mustafa Serdengeçti’den ricam Eskil Hastanesini ziyaret etmesi, hastanenin kategorisi konusunda ilçemizde yapılan çalışmalara destek vermesini rica ediyoruz. Nede olsa doktor bizim bu halimizden en iyi sayın vekilimiz anlar.

Bakınız bu hafta içerisinde bir motosiklet kazasında bir gencimizin ayağı kırıldı. Ambulans yarım saat sonra Bozcamahmut ’tan geldi.   Vatandaş olarak Bozcamahmut’tan yarım saatte gelen ambulansı eleştiriyoruz.

Oysaki Eskil’de bir devlet hastanesi var birde bundan bağımsız olarak 112 acil servis var bunların 2 sininde ayrı ambulansı olması gerektiğini düşünüyorum. Fakat Eskil’de tek ambulans olduğundan dolayı sıkıntı yaşandı.

Gelelim kalp krizi vakalarına;

 Önce Kapustaş’tan Ali Çeçen Abimizin kalp krizi geçirdiği haberi, daha sonra Eskil’in çevre dostu sevilen siması değerli abimiz Mevlüt Köse’nin kalp krizi haberi geldi.

Son olarak ise;

Yürekleri dağlayan bir kalp krizi haberi geldi ki insanın yürekleri parçalandı. Eskil imam hatip lisesi pansiyonunda kalan Adem Erkol kardeşimiz 17 yaşında kalp krizine yenik düştü.

Olay ile ilgili edindiğim bilgi olayın olduğu gece babası ile telefonda konuşuyormuş konuşurken tamam baba telefonu kapatalım ben namaz kılacağım demiş,

Babası ’da tamam oğlum Allah kabul etsin diyerek telefonu kapatmış,

Adem abdestini alır namazını kılar ve  arkadaşları ile koridorda bir anda yere yığılır. O an oracıkta hayata gözlerini yumar.  

Allah’ım 3 değerli insanında mekanlarını cennet eder inşallah yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Sonuç olarak, Eskil’de,

Hastane var, “Uzman doktor yeterince yok”,

112 var, “yeterince ambulans yok”,

Eskilin hastanesinde birçok ameliyatı gerçekleştirecek cihaz var,” bunları kullanacak doktor ve personel yok”,

Eskil’de sağlık yatırımı yapacak bir çok hayır sever var” buna baş tutacak bir büyük bir siyaset adamı yok

İstisnalar kaideyi bozmaz…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00