• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Eskil’de Genç Ölümler!

Mustafa BOZDAĞ

Son 10 gün içerisinde Eskil 4 genç ve çocuk yaşamını yitirdi. Bunlar kimisi kaza kimi ani gerçekleşen ölümleri ailelerini, yakınlarını ve sevenlerini üzdü.  Allah CC. mekanlarını cennet eylesin.

Bunlardan 2 tanesi benim akrabam bir beyin felci, diğeri beyin kanamasından bizleri üzüntü içerisinde bırakarak ebediyete intikal etti.  Hacı Veli abimin kızı Fahriye Nur sürekli tedavi görüyordu. Fakat ölümü rahatsızlığından kaynaklanan bir durum değil, ani bir aramızdan beyin felci ile ayrıldı.

Sude Naz ise bir gece Anne başım çok fena  ağrıyor diyerek annesini kaldırıyor.  Hemen eskil devlet hastanesine götürülüyor.  Burada bir serum yapılıyor. Rahatlıyor fakat  biraz sonra içerisi bulanıyor, kusuyor bir morarma oluyor. Doğrudan Aksaray’a sevk ediliyor. Burada sabah 06:00 gibi rahmetli oluyor.  Hem halamın oğlunun, hem de emmi kızımın çocuğu olan bizi çok üzdü. Allah’ım ailesine sabır versin.  

Tabi bu genç ölümlerin bana göre çocuk yaşlardan itibaren yedirdiğimiz sağlıksız ve hormonlu  yiyecekler bana göre ölümlerin ilk nedeni…

Gelelim asıl meselemize…

Hastanemiz C kategorisine yükseltildi. Burada tabi ki! Yiğidi öldür hakkını yeme Eskil Belediye Başkanımız sayın Niyazi Alçay seçim vaatlerinden biride olsa onun emeği kadar kazandırılmasında Sayın Milletvekilimiz İlknur İnceöz’ün Sağlık Bakanı ile görüşmesindeki sarf ettiği sözlerde önemlidir. Sayın vekilimiz, “Biraz tatlı sert üslupla Sayın Bakanım bu hizmetin yapılması gerekiyor. Bu hizmet yapılmaz ise Ben Eskil’e gidemem her gittiğimde bu konu gündeme geliyor ve gerçekten Eskil’in bu hizmete ihtiyacı var demiştir.”   İlknur Hanımın Eskilde bu kadar eleştirilmesini ben pek doğru bulmuyorum. Niyazi Başkan Eskil’e kazandırdığı Ankara merkezli hizmetleri çoğunlukla  İlknur Hanım üzerinden çözmüştür.  Öncelikle Emeği geçenlerden Allah razı olsun.  Ama kategoriden ziyade 2017 yılında 90000’in üzerinde hasta hastaneye müracaat etmiş,  Hastanemizin uzman doktor sıkıntısı bir an önce giderilmesi ihtiyacını ortaya koymuştur.  Hastanemizde bir beyin cerrahi uzmanı olsa acaba erken teşhis ile Sude bugün aramızda olabilir miydi?  Hastanedeki arkadaşlar ellerindeki imkanlar ile en iyisini yapmaya çalışıyorlar.  Ondan hiç şüphemiz yok!  Buradan da görevini laikiyle yapmaya çalışan hastane personelini kutluyorum.

Sayın valimizden, Kaymakamımızdan,  Yetkililerden ve siyasilerden Eskil Devlet Hastanesindeki Uzman doktor sıkıntısını bir an önce giderilmesini talep ediyoruz.    Burada Hastanemiz yeni C kategorisi oldu. Belki talebimiz çok erkendir.  

Bir diğer önemli gelişme Bozcamahmut’ta trafik lambası takılıyormuş basına yansıdı bölge için sevindirici bir gelişme bu çok önemli hizmetin gelmesine vesile olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu konu ile ilgili Yazımı yazmadan önce Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ı aradım. Arama sebebim bu trafik sinyalizasyonunu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıp Eskil Belediyesi tarafından işletileceğini bildiğim için teknik bilgi almak istedim. Fakat siyasette gündem yoğun olduğu için başkanım yazım yayınlandıktan sonra dönüş yapabildi. Yapılan protokolü hakkında bilgi verdi. Protokolü okudum.   Protokole göre sinyalizasyon Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak, Eskil Belediyesi tarafından işletilecek. Her türlü bakım onarım Eskil Belediyesi tarafından yapılacak deniyor.  Burada Niyazi başkanımız o trafik lambasının konulması için çok büyük bir görev üstlendiğini görüyorum. En son Filikçi köyünden Dudu Tarhan’ın vefat ettiği kazada başkanımız yol kesme olayında halk tarafından tepki gösterilse de, bu hizmet için başkanımızın çok daha öncelerden sürekli girişimleri olduğunu bana hep söylüyordu. Tabi bir süreç gerekiyordu. Bizde bu süreci başkanımızla sürekli bilgi alarak ben aktarmaya çalıştım.  Başkanımızın bu hizmetin gelmesinde emeği çok büyük Allah razı olsun. Ben buna şahidim.  Başkanıma ve sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum.  sayın kaymakamımızda son kazada burada hiçbir şey bir kişinin hayatından değerli değildir.  Orada kamu adına bu hizmetin yapılacağının sözünü verdi.    

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00