• BIST 10185.19
  • Altın 2455.239
  • Dolar 32.3006
  • Euro 35.0004
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Eskil’de Doğalgaz gelir mi?

Mustafa BOZDAĞ

Doğalgazın Türkiye’de Kullanım alanı genişlemeye devam ediyor. Türkiye’de Büyükşehirler ile başlayıp tüm illerde kullanılmaya başlayan doğalgazın ilçelerde de kullanılması için çalışma başlatılmıştı.

Nedir doğalgazın şartları?

Doğalgaz, günümüzde il merkezlerinin yanı sıra Nüfusu 10 bin’in üzerinde olan ilçe merkezlerine verilebiliyor. Beldeler şu anki yasaya göre doğalgazdan faydalanamıyor.

Bir diğer önemli kriter elektrik abonesinin %60’ı kadar abone olması gerekiyor.

Şimdi Türkiye genelinde ilçelerde bu iş nasıl yapılıyor?

 Basit bir araştırma gerçekleştirdim. Araştırma sonuçlarıma göre İlçelerde iş adamları başta olmak üzere maddi durumu iyi olan halk birden fazla abone olarak kayıt yaptırıyor. Özellikle iş adamlarından 100 abone kaydı yaptıranlarını duydum.

Eskil’e doğalgaz gelir mi?

Eskil Belediyesi ve Özel İdare Müdürlüğü bu konuda çalışma başlatarak doğalgaz için abone kayıtlarına başlandı.

Bu girişim ile Eskil Kaymakamlığı, Eskil Belediyesi ve Eskil Özel İdare Müdürlüğü görevi yerine getirerek topu halka attı. Kısaca yeterli aboneye ulaşılırsa Eskil’e doğalgaz gelecek…

Eskil’e doğalgazın gelmesi için yasal bir engel bulunmuyor. Edindiğim bilgiye göre Eskil’de 12 bin elektrik abonesi bulunuyor. Bu demek oluyor ki doğalgazın getirilmesi için 7.200 aboneye ulaşması gerekiyor. Kısacası Eskil’in, doğalgaza kavuşabilmesi için 2.850.000 TL parayı yatırması gerekiyor.

Eskil Merkez’de 2.000 aboneye istenilirse ulaşılabilir. Onun üzerine çıkmak zor gözüküyor. Burada Eskil Merkez’e bağlı yaylalar kanunen abone olabilir fakat yaylalara doğalgaz gitme ihtimali çok zor. Yaylalardaki vatandaşlarımız Eskil’e doğalgaz gelmesi için abone olurlar mı? Oda çok düşük bir ihtimal olarak gözüküyor.

Eskil’de esnaf ve büyük çiftçi birden çok abone bedeli yatırtılarak bu iş başarılabilir. Ama oda zor bir ihtimal

Sonuç Olarak Eskil’e de doğalgazın gelme ihtimali zor gözüküyor. Eskil’in 7.200 aboneyi tamamlaması için önünde 1 haftalık süre var, ama doğalgaz için çalışmalar başlanması bile ilerisi için umut veren bir gelişme olarak görebiliriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00