• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Eskil ve Kurumsallaşma?

Mustafa BOZDAĞ

Kurumsallaşma;bir kurumun faaliyetlerini kişilere endeksli olmadan sürdürebilmesi vegeliştirebilmesi olarak tanımlanabilir. Kısaca önemli görevlerde insanınolmayacağı değil, onlar olmadığında aksama yaşanmadan her şeyin kaldığı yerdendevam ettirilebilmesidir.

Daha Önce Eskil Kurumsallaşıyor diye biryazı yazmıştım. Yine bugünde Eskil’de Kurumsallaşma ne durumda bu konuyu birkez daha gündeme getirelim. Daha önceki yazılarımda TUİK verilerine göre “GelecekteEskil Aksaray'ın en büyük ilçesi olacak” demiştim. Yine tekrarlıyorumAksaray’ın gelecekte en büyük ilçesi Eskil olacak. Bunu hızlandıran adımlar geçen5 yıllık dönemde temelleri atıldı. Şimdi ise inşaatını bitirme zamanıngeldiğini düşünüyorum.

 

Geçen 5 Yıllık donemde Eskil’ekurumsallaşma adına ciddi adımlar atıldı. Birçok hizmet Eskil’de sunulmayabaşlandı.

Şu an gündemde bildiğim kadarı ile ÇokProgramlı Lise üzerinde çalışma yapılıyor. Bu lisenin kazandırılması ile Eskilciddi bir kurum daha kazanmış olacak.

Bunun ile ilgili olarak;

Geçen Haftaiçerisinde bana emek veren bir hocamı ziyaret ettim. Konuşmamızda Eğitim veLise konusu açıldı. Mustafa Ben yıllarca Eskil’de yaşadım, Eskil’in eğitimindegörev yaptım.  Eskilin bende yeri çokfarklı sürekli olarak takip ediyorum bana göre Eskil’in TÜRKİYE genelinde Adından söz ettirebileceği “GÜÇLÜ BİR LİSEYE”ihtiyacı var dedi. Hocamın Bu sözüne %100 katılıyor. Özellikle Lise EğitimininEskil’de güçlendirilmesi ve güçlü bir kadro kurulması gerekir. Gerektiğinidüşünüyorum.

İkinci bir önemli bir gelişme;

Gençlik merkezi ile ilgili ciddi bir çalışma yapılıyor. Buçalışma Yüksekokul açılacak olan ilçemizde öğrencinin tutundurulması adındaönemli bir gelişme bildiğim kadarı ile bu YÖK’ün bölüm açacağı yerleşim yerleriaçısından öncelikli kriterler arasında yer alıyor.

Üçüncü olarak; Kaymakam Bey kurumsallaşma adına ciddiçalışmalar yapıyor. Bir işi bitirmeden başka bir işe odaklanmıyor. Çokprogramlı lise için çok ciddi bir çalışma yaptığını biliyorum.

Son olarak Eskil Belediyesi;

Eskil ve Türkiyegenelindeki hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde bir kurum Eleştirilecekse ilksırada mutlaka belediye çıkar. Seçimden 6 ay önce Eskil Ziyaretimde BelediyeBaşkanımız Sayın Niyazi Alçay’la Eski Belediye Binasının önündeki çaybahçesinde bir görüşmemiz oldu. Burada sayın başkan bana Mustafa Eğer Allahbana bir dönem daha nasip ederse bir sonraki dönem Kurumsallaşma önceliğimolacak demişti. Evet şu an imkanlar dâhilinde Eskil Belediyesininkurumsallaştığını görüyorum. Bunun En büyük göstergesi Başkan Alçay 1aylığına umreye gitti. Başkanın umre sürecinde Adnan Çeçen ve Belediyeçalışanları süreci iyi yönetmişlerdir. Bir önceki dönemde bir çok işinbitirilmesi için başkan etkili idi. Şu an ise bir çok iş başkan olmadan daçözülebiliyor.  Bu da Eskil’inkurumsallaşmanın gelişme kaydettiğinin en büyük göstergesi diyebilirim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00