• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

Eskil Taekwondo ile anılır oldu!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil halkı olarak spor severiz ama sporun da futbol olanını daha çok sevdiğimizi daha öncede ifade etmiştim.

Ne zamanki Eskil'de taekwondo sporu yapılmaya başlandı, benim de bu spora ilgim başladı. Bu ilginin sebebi Eskil’de futboldan başka spor dalının da istenildiğinde yapılabileceğini gösterilmiş olmasıdır.

İlçemizde Eczacılık yapan Ömer Atuğ,  antrenörlük eğitimi aldıktan sonra, ilk kursunu Eskil’de açmıştı. Atuğ, minikleri hedef seçmiş ve milli takıma sporcu yetiştirme amacı ile işe başlamıştı.Kurs açılalı 1 yılı aşkın bir süre geçti çocuklar önce kuşaklarını aldılar. Daha sonra şampiyonalara katılmaya başladı.

Şu an Eskil’de taekwondo öyle bir konuma geldi ki Türkiye şampiyonalarına katılmaya başlanıldı. Önce Aksaray’da şampiyon oldular daha sonra Çanakkale Minikler Türkiye Şampiyonasında boy gösterdiler.

Gelinen noktada eksik olan bir şeyler var, ancak bu sporun yapılması için ortam hazırlanmış şimdilik idare ediliyor gibi gözükse de çoğunluk minik sporcuların babalarının imkanları daha çok ön plana çıkıyor.

Maddi destek şart!

Destek hep devlet kurumlarından beklenmemeli Ömer Hocamız ilçemizde eczacılık yapan bir kardeşimiz belki ilerleyen yıllarda mesleğini büyükşehirde devam etmek isteyecektir. Onun için Eskil Ömer hocanın kıymetini bilmeli maddi ve manevi destek sunmalıdır. Eskilimizin hatırı sayılır esnafları var bu çocuklara sponsor olabilmeliler.

Maddi Desteklerinden dolayı Ömer Atuğ, Erol Meral’e teşekkür etti o halde bize de Sayın Meral’e teşekkür etmek düşer.

Son Olarak Eskil İlçe Spor Müdürlüğü’nün katkıları ile 7 spor kulübünden 70 Taekwondo katılımı ile “Eskil’de Taekwondo” şöleni düzenlendi. Burada Eskil Gençlik hizmetleri ve Spor Müdürü Mihman Altıntop ve taekwondo hocası Ömer Atuğ olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00