• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Eskil Mükemmel tanıtıldı.

Mustafa BOZDAĞ

Öncelikler işim nedeni ile bu tanıtım etkinliğine katılamadım. Keşke katılsaydım bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Katıldığım bir tanıtımı burada yazsaydım ama olmadı sağlık olsun diyorum.  Ama başta belediye Başkanı Niyazi ALÇAY olmak üzere fuara katılan bir çok kişi ile tanıtım hakkında bilgiler aldım. Bu izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İstanbul Aksaray ile sürekli karıştırılan ilimiz Aksaray 16- 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı düzenlenen Aksaray tanıtım günleri izlenimlerime göre çok mükemmel geçti.

“10 bin yıllık Kültür medeniyet Şehri” sloganı ile yola çıkan Aksaray Valisi Selami ALTINOK bugüne kadar hiç tanıtımı yapılmayan ve sürekli olarak ilimizi Ankara'da tanıtmak için bir komite kurdu.

Bu kapsamda tüm ilçe Kaymakamları da İlçelerini tanıtmak için kolları sıvadılar. Eskil’de Kaymakamı Fatih OKUMUŞ Başkanlığında Eskil belediyesi ve Eşmekaya Belediyesinin bulunduğu bir komite kurarak Eskil'in tanıtımı için çalışmalara başlandı. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki Eskil'in tanıtımı için açılan standa ilk gün ilgi büyüktü

Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve birçok bürokrat, sanayici ve işadamı gezdiler. Daha sonraki günlerde  Mecliste görev yapan bazı milletvekilleri de ziyarette bulundular.

Burada en önemli bir eksik Sultanhanı’nın sadece Sultanhanı Belediye Başkan aday adayı Sayın Fahri SOLAK Genel Müdürlüğünü yaptığı Sultansaray Halıcılık Temsil eden Tek isim ve Şirket oldu. Bunu öncelikle bir eksiklik olarak görüyorum. Burada Sultanhanı Belediyesi konuya çok ilgisiz kalmış gözüküyor. Sonuç olarak benim bu konuda çok fazla bir şey dememe gerek yok Sultanhanı’ndan haber yapan en önemli haber sitesi sultanhani.gen.tr Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY’ı ön plana çıkararak, Kendi belediye başkanlarını sitemde bulunmuşlardır.  

Eskil olarak Neleri Tanıttık;

Eskil standını gezen misafirlere Eskil'e özgü yemekler, sıkmalar, börekler ve meşhur Eşmekaya Koyun Yoğurdu ikram edildi.

Milletvekillerimize İsimlerinin yazıldığı Eskilgücü Spor formaları hediye edildi.

İlçemizde marangozluk yapan Zeki Satıcı'nın ve yapımı yıllar süren minyatür eserlerde yoğun ilgi gördü.

Tuz gölünün kapı komşusu olduğumuzu bakanlar milletvekilleri bu şekilde daha iyi anlatma imkanı bulduk,

Tarımsal ova olarak çok büyük bir alana sahip olduğumuzu gösterdik,

Tanıtım Günlerinden Ne elde ettik;

Eskil MHP Belediye Başkanı Aday Adayı Salih TALAŞLI’nında Eskil 2023 vizyonu adı ile duyurduğu 30 projenin ilk sırasında yer alan Eşmekaya ve Akgöl’ün daha önce uzun süre baraj çalışması yapılmış ve iptal edilen baraj alanına tarımsal sulama amaçlı Su getirilmesi projesini Bakanın denk getiren Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bahsetmiş bakanda bu konuda olumlu görüş bildirerek söz vermiştir.  Ayrıca Eskile geleceğine dair söz vermiştir. Bu da Eskil adına çok önemli bir gelişmedir. Burada bir parantez açıp Eskil MHP Belediye Başkanı Aday Adayı hemşehrim değerli büyüğüm Salih TALAŞLI’ya öncelikle teşekkür ediyorum. Bu konuyu tanıtım günleri öncesi açıklaması, Bu konuyu Bakan’a arz edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu bir teşekkür mesajı ile dile getirmesi örnek bir davranış olarak görüyorum.

Daha çok şey elde edilmiştir mutlaka ama bu tanıtımda En karlı Eskil çıkmıştır. Şöyle bir söz vardır. Belki atasözü belki değil tam bilmiyorum ama önceden beri süre gelir söylenir. “Yemek buldun mu ye Dayak buldun mu kaç!  Bizim bakanlarda Eskil Yemeklerine bayılmış olacaklar ki En fazla süreyi Eskil standında geçirmişler. Bu tanıtımda elde ettiğimiz En önemlisi Akgöl, Böğet, Eşmekaya arasında gelecek tarımsal sulamada kullanacak suyun getirilecek olması, Belki bu sayede Akgöl yeniden canlanır, Eşmekaya sazlıkları yeniden canlanır. Bu da bu tanıtım dan elde edeceğimiz en büyük getiri olsa gerek, Tabi bu tanıtıma İlçemiz den çok sayıda ilgili vatandaşımızın gittiğini bunun için Eskil Belediyesinin araç kaldırdığını da belirtelim.

Eskil Tanıtım Komitesinde bulunan Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya Belediye Başkanı Gazi Emekaya'nında standın kalabalık olmasından Çekilen resim karelerinden memnun olduklarını gözlemledim.

 Başta Organizasyon komitesine olmak üzere, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00