• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Eskil MTAL ilgi bekliyor!

Mustafa BOZDAĞ

Yakın Bir zaman Eskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ESKİLDER yönetimi olarak ziyaret ettik okul gerçekten çok güzel olmuş ve geniş bir alana kurulmuş, okulun ilk öğrencileri gelecek yıl üniversite sınavlarına girecekler.

Önce ziyaretimiz esnasında Başta Okul müdürü Uğur Erten Hocam ve Elektrik bölümü Alan öğretmeni İbrahim Ünlü hocam bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Öncelikle okul bizim okulumuz

Bizlerin Eskil topraklarındaki Eğitimimiz çok zor şartlar altında oldu.  Bizim düşüncemiz şimdiki nesil ve gelecek nesillerin Eskil topraklarında daha iyi bir eğitim alması…

Okul binası güzel fakat okul ’un atölyesi olmadığı için bu yıl olmasa da gelecek yıllarda sıkıntı çekilecek şu an bildiğim kadarı ile 2 bölüm var muhasebe ve elektronik sınıflar şu an  atölye olarak kullanılıyor.   Okul müdürü Uğur hoca ve İbrahim Hoca okulunun ihtiyaçlarının giderilmesi için harıl harıl çalışıyor.

Okul ’un Eskil’e kazandırılmasında Hiç şüphesiz ki Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın ilgisi ve katkısı tartışılmaz. Aynı şekilde Dönemin Eskil Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkısı tartışılmaz. Allah emeği geçenlerden razı olsun.

Ama okul ’da çok iyi verim almak için 3 önemli hamle yapılması gerekir. Bunlar birinci olarak acil olarak atölye yapılması, 2. Olarak bildiğim kadarı ile meslek öğretmeni sadece İbrahim hoca var en az 2 meslek öğretmeni daha istihdam edilmesi 3.sü ise okula özellikle elektronik alanda malzeme desteği bu malzemeler elektronik kablolar, çeşitli boyutlarda saç levhalar öğrencilerinde derslerde çalışma yapması için gerekli oluyor.

Seçim Sürecine girmiş bulunuyoruz, hiçbir aday adayını okulları ziyaret edip müdürlerden bilgi aldığını,  gelecek eğitimde deyip okulları ziyaret edip var mı hocam bizim yapabileceğimiz bir şey var mı diye bir durum basına yansımadı. 

Yine aday adaylarımız Proje, Proje diyenler oldu.  Sosyal Medyadan çarşaf çarşaf liste yayınladılar. Ama Eskil’in geleceği için Ne Meslek Lisesi ile ilgili nede Eskil Meslek Yüksek okulu ile ilgili şunu yapacağım bunu yapacağım diyen olmadı.

Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki ben bir eğitimciyim bu yazıyı da kendi özgür düşüncelerim çerçevesinde yazdım.  Ama şunu çok iyi gördüm maalesef ki Eskil siyasetinde Eğitimin hiçbir önemi yok, hatta ve hatta halk eğitimsiz kalsın biz ne dersek o olsun zihniyeti var düşüncesi her geçen gün kafamı biraz daha fazla kurcalıyor. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz eğitime önem veren bir aday da olabilir. Mesela  Eğitimci Mustafa Ceylan Hocam ’da aday ona da saygısızlık etmek istemem. 

Sonuç, Eskilimizin ileri gelenleri lütfen Eskilimizdeki Eğitim tesislerinin müdürlerini bir ziyaret edin bilgi alın. Korkmayın eğitimciden size zarar gelmez.

Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00