• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Eskil Kurumsallaşıyor

Mustafa BOZDAĞ

Son 2 yılda iddia ettiğim bir şey vardı oda Gelecekte Eskil Aksaray'ın en büyük ilçesi olacak diye yine tekrarlıyorum Aksaray’ın gelecekte en büyük ilçesi Eskil olacak Bunu hızlandıran adımlar bir bir gerçekleşmeye başladı.

 

Bunun ilk adımı kurumsallaşma ile başladı. Eskilde son yıllarda müthiş bir kurumsallaşma göze çarpmaktadır. Son yıllarda benim hatırladığım Eskile gelen kurumlar şöyle bir sıralayacak olursak;

Trafik Tescil Şubesi

Sosyal Güvenlik Kurumunu

Eskil Meslek Yüksekokulu

Sağlık alanında bazı eklenti kurumlar geldi bunlar Eskil Devlet Hastanesine Diyaliz ünitesi, Bozcamahmut'a açılacak olan 112 Acil Servis bunları da hizmet olarak sayabiliriz.

 

Ha bunlar yeter mi tabi ki yetmez açılması gereken İhtiyaç olan  ve acil olarak açılması gereken

Meslek Lisesi

Çıraklı Eğitim Merkezi

4+4+4 Zorunlu eğitim sisteminden dolayı Öğrenci sayıları fazla ve merkezi noktalardaki köylerde ilkokul ve ortaokullar için ayrı binada eğitim hizmeti verilmesinin sağlanması,

Kaputaş ve Bozcamahmut'a 4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin bir parçası olan lise yapılabilir.

E Eskile bir çok memur geliyor. bunların bulunduğu sendikalar var bu sendikalar bağlı memurlar her bir maaşını farklı bankalardan alıyor. Çiftçi Pancar parasını 2 yıl Önce İş Bankasından 2 yıldır Akbank'tan alıyor. diyorum ki BU BANKALAR DA ESKİLE ŞUBE AÇSA NASIL OLUR. Eskil şu an 1 banka şubesi bulunuyor. Ortaköy'de şu an araştırmalarıma göre Ziraat Bankası, Halk Bankası ve İş bankası Bulunmaktadır.

En azından Akbank Eskile Bir şube açsa şu babamda aldığı 10-15 milyar pancar parasını çekmek için korkarak Aksaray yada Konya'ya gitmese de Eskilden çekse Gerçi parayı eve getirmeden borçlara dağıtıp geliyor ama yine de Eskilli’de şu Akbank’ın Chip para uygulamasından yararlansa hiç fena olmaz.

 Tabi bunların bunları biz istiyoruz diye hemen olmuyor. Devlet özellikle bir kurum getirirken bir hizmet yaparken çok ince eleyip Sık dokuyor. Bunu 2 hafta önce gerçekleştirdiğim Eskil Ziyaretinde Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay ile yapmış olduğumuz kısa görüşmede Mustafa Eskil Eşmekaya karayolu için Karayolları Bölge Müdürü ile Başkanlığa seçildiğim ilk yıldan beri bu yolun genişletilmesi için defalarca görüşmem oldu geldiler yolu incelediler. Test amaçlı aylık ortalama kaç araç geçtiğini saydılar.   Başkanım dediler sizin buradan çok az araç geçiyor. Bizim buradan önce daha fazla araç geçen yapacağımız sayısız yol var dediler dedi.

 

Ama Yine de Yüksek okul geliyor o yolu öğrenciler öğretmenler öğretim görevlileri kullanacak diye bir mazeret iletip tekrar Karayolları genel Müdürlüğünün kapısı çalınabilir. Buradan son gelen kurum hizmeti olan ESKİL MESLEK YÜKSEKOKULUNA gelmek istiyorum öncelikle emeği geçen herkese Teşekkür ediyorum. Bu arada küçük bir bilgi vereyim.
Açılması planlanan teklif dosyasında yer alan bölümler:
1. Süt ve süt ürünleri bölümü
2. Kooperatfiçilik bölümü
3. Bahçe Tarımı Bölümü

4.Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknolojisi Bölümü
5.Tarım Meslek Yüksek Okulu
6.Tarım Teknolojileri bölümü

 YÜKSEKOKULUMUZ ESKİLİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN...

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00