• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Eskil İzlenimlerim

Mustafa BOZDAĞ

Pazartesi günüEskile Plansız bir ziyaret gerçekleştirdim.

Eskil’e gidiş vegelişimiz oldukça zor oldu yoğun rüzgâr araba ile gitmemize rağmen oldukçagüçlük çektik. Özellikle rüzgârlı günlerde sürücülerin dikkatli olmasınıtavsiye ediyorum.

Bilindiği gibi2014 yılı seçim yılı olması sebebiyle Eskil’de neler olup neler bittiği ileilgili pek bilgi sahibi olamıyorduk.

Ziyaretim ilkolarak Eskil Gazetesi ile başladı. Burada Gazetenin İmtiyaz sahibi SayınMustafa Yol ziyaret ettim. Kaymakam Bey’i ziyaret etmek istedim fakat izinliolduğu için görüşme fırsatımız olmadı. Daha sonra Eş dost ziyareti yaptıktansonra Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay ile görüştüm. Başkan Alçay ilegörüşmemizde ziyaretçileri varmış özel bir banka Eskil’e şube açmakistiyorlarmış bu sebeple başkan Akçay’ı ziyaret etmişler. Başkan Alçay’ınziyaretimde Bizim akraba Recep Bozdağ’ın evi yanmış oradan geldiğini söyledi.Buradan bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Başkan Alçay ilegörüşmemizde ana teması eskil ve Eskile yapılacak olan hizmetler hakkında oldu.Kafasında şu an 2 ciddi proje var Bunları projelendirmeye çalışıyor. Ama bunlarciddi maliyet isteyen projeler Başkan bu projeleri gerçekleştirebilirsegerçekten güzel olur. Şu an için bu projeleri benim buradan açıklamam doğruolmaz. Başkan Alçay projelendirdikten sonra basın açıklaması yapacak…

ZiyaretimdeBozcamahmut, Eşmekaya ve güneşli köyünü de ziyaret ettim. Özellikle Bozcamahmutve Güneşli ’deki yapımı yaklaşık 2 yıldır süren okullara baktım okullar hemenhemen bitmiş Bozcamahmut’taki okulun yarıyıl tatilinden sonra eğitime başlayacağıhalk tarafından söyleniyor. Bu okullar Açılırsa 4+4+4 Eskil’de ilk eğitimtesisi 4+4+4’ün 3. Yaşında bu tesise kavuşmuş olacak.   Ama Bozcamahmut’a yapılan bu okulun 5derslikli bir okul olduğunu gördüm tabi birde ana sınıfı var okulun kapasitesiyaklaşık 150 kişi köyün okulunda şu an yaklaşık 135 öğrenci olduğu ifadeediliyor. 2-3 yıl sonra o okul Bozcamahmut’a yeter mi bilemem. Zamanındayetkililer ile yapmış olduğun görüşmelerde biz oraya 10 derslikli okul istedikİl 5 derslik uygun gördü ifadelerini kullandı. Kardeşim okullar pazarlıkusulümü yapılıyor. Geleceğe yönelik yapılsa idi daha güzel olurdu. Yine deemeği geçen herkesten Allah razı olsun Önceki okul müdürü zamanında okuluziyaret etmiştim okul öğrenci çokluğundan pek fazla verimli olamıyordu. Bunukendimde gözlemlemiştim.

Bozcamahmut’takendi akraba çevremin oluşturdukları gençlerin sohbet evini ziyaret ettim.Oradaki gençlerin bana gösterdikleri yoğun ilgi ve alakadan dolayı kendilerineteşekkür ediyorum.

Son olarak Bozcamahmut’tayol yine belli bölgede tek şerit! sürücülerin dikkatli olması gerekir. Buradagöbeğin olduğu yere trafik ışıklandırması şart olmuş durumda yolu gereğindenfazla yükseltmişler otobüsler göbekte duruyor. Yaya otobüsten indikten sonrayol üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Yaya’ya yol kenarında yürüyecek alanabırakılmamış o da gelecek için tehlike arz ediyor.

Tabi Eskil’egitmişliğe Çöl kartalı Atkısı almayı da ihmal etmedim. Zenginler Katkı yapmasada biz küçükte olsa katkı yapmaya devam edeceğiz. Bu hafta haksız olarak Kategülle ile de yenilmiş olsa da!

 Sonunakadar

Çöl KartalıESKİLGÜCÜ diyorum. Play of’a kalacaklarını umut ediyorum. Eskil gücüne şimdidenPlay of’ta başarıları diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00